Pomocy.Mazda gaśnie na zimnym silniku
Strona 1 z 1
Mam taki problem.Moja mazda 2.2 diesel sport,po dłuszym postoju tzn 2,3 dniowym nie eksploatowaniu auta odpala bez problemowo,po czym gaśnie po 2,4 sekundach.Potem cięzko ją odpalić.Proszę o pomoc...
Ostatnio edytowano 25 sty 2015, 23:07 przez cholewka, łącznie edytowano 4 razy
Witam,
mam podobny problem. Autko odpala, jest ok, ale dopóki silnik zimny obroty falują i po 10-20 s. (różnie bywa) zgaśnie. Ponowne urochomienie wymaga kręcenia. Jak osiągnie odpowiednią temperaturę to jest super i silniczek chodzi dobrze.
Forscan niczego nie wykrywa.
Niby wszystko wskazywałoby na zawór SCV, ale dlaczego tylko na zimnym gasnie ?!
Filtr wymieniony.
Co by jeszcze dało się sprawdzić, być może jakieś sugestie?
Dziwne jest dlaczego odpięty zawór SCV nie ma napięcia ani na odpalonym silniku ani na pozycji ON. Nie znam się na tym, ale logika podpowiada, że niby powinno być....
mam podobny problem. Autko odpala, jest ok, ale dopóki silnik zimny obroty falują i po 10-20 s. (różnie bywa) zgaśnie. Ponowne urochomienie wymaga kręcenia. Jak osiągnie odpowiednią temperaturę to jest super i silniczek chodzi dobrze.
Forscan niczego nie wykrywa.
Niby wszystko wskazywałoby na zawór SCV, ale dlaczego tylko na zimnym gasnie ?!
Filtr wymieniony.
Co by jeszcze dało się sprawdzić, być może jakieś sugestie?
Dziwne jest dlaczego odpięty zawór SCV nie ma napięcia ani na odpalonym silniku ani na pozycji ON. Nie znam się na tym, ale logika podpowiada, że niby powinno być....
- Od: 27 kwi 2014, 06:40
- Auto: Mazda 6, GY, 2.0 DI, 100 Kw (136)
Strona 1 z 1