Rosnące obroty silnika
Strona 1 z 1
Witam, mam problem z moim autkiem. Od pewnego czasu zauważylem ze podczas zatrzymywania sie np. na swiatłach obroty silnika zwiekszaja sie z 900 na 1000 ( to nie jest wentylator) ? Czy ktos moze wie co to moze byc ? zaczynam sie martwic bo chyba to nie jest normalne zeby same obroty sie zwiekszaly. Wystepuje to nawet jesli jade i wrzuce na luz autko. prosze o pomoc. pozdrawiam 
- Od: 31 lip 2007, 09:50
- Auto: Mercedes E250
Cichyq, ale tu mowa o zwiększających się obrotach
Też myślałem o tamtym temacie ale to odwrotne zachowanie
Też myślałem o tamtym temacie ale to odwrotne zachowanie
<b>Była madzia 6 TT czyli traktor TOP ;D</>
Arti.sa a powiedz proszę, czy przy kupnie można ewentualnie sprawdzic serię zaworu SCV
tak żeby wiedzie czy aby nie 005 i 006 czyli te wadliwe, czy niestety nie bo to wiąże sięz rozkręceniem połowy auta 
Właściciel Pięknej M6
- Od: 19 kwi 2008, 16:46
- Auto: M6 (hatchback), 2.2 MZR-CD TOP, 2009
hymmm to mój jest bez numeru?Pawnik napisał(a):Nic nie trzeba wykręcać język
Pawnik jakiś tik trzeba zastaosować aby sprawdzić "lustereczko" bo ni cholery się nie mogłem dopatrzeć? A może zderzak zdjąć i pas?
Kazdy to moze sprawdzic , numer jest dobrze widoczny 003 / 006 ..... nowa seria ma 066 ( z tego co pamietam )kupis99 napisał(a): powiedz czy jesteś w stanie po otworzeniu maski sprawdzic serięzaworu SCV
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Kazdy to moze sprawdzic , numer jest dobrze widoczny 003 / 006 ..... nowa seria ma 066 ( z tego co pamietam )kupis99 napisał(a): powiedz czy jesteś w stanie po otworzeniu maski sprawdzic serięzaworu SCV
To jeśli ja mam zamiar kupi M6 z 2003 lub 2004 (w zależności od posiadanego stanu gotówkowego) to powiedz mi czy każda z Mazd w tym roczniku była wyposażona w wadliwy zawór SCV
Właściciel Pięknej M6
- Od: 19 kwi 2008, 16:46
- Auto: M6 (hatchback), 2.2 MZR-CD TOP, 2009
Słuchaj , zawor SCV nie kosztuje majątku ( porównujac kwotę za auto ) wiec nic nie wymyslisz , jedynie mozesz utargowac 500 zł od całosci o ile sprzedający bedzie wiedział ze zawory byly wadliwe.

Ja jeszcze nie widziałem w sprowadzanych szóstkach nowej generacji zaworu SCV wszystkie sa 003 lub 006 ale działają poprawnie przez jakieś 3-4 tankowaniakupis99 napisał(a):od kiedy jest montowana nowa seria zaworów SCV w Mazdach

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
PawnikJaksa gdzie on widnieje nawet dzisiaj szwgier ogladał auto i to starałem się wnikliwie ujzć te numery... nic... moze mam jakąś podróbę ?
@ Jaksa skoro tak widniejeje to prosimy o fotopada.... bo niestety albo jestem slepy lub brak nr na zaworze 
Ostatnio edytowano 3 maja 2008, 22:47 przez arti.sa, łącznie edytowano 1 raz
Okulista sie kłaniaarti.sa napisał(a):nawet dzisiaj szwgier ogladał auto i to starałem się wnikliwie ujzć te numery... nic

Nie nie , zawór kosztuje obecnie 750 zł
( w Mabi )
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Widac widac , gdyby tak nie było skąd byśmy wiedzieli w ogole o tych numeracharti.sa napisał(a):jeżeli nie widać gołym okiem grwerków to obciążę @Jaksę
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
No to faktycznie muszę mieć problemy ze wzrokiem... a wspomniełem o koszcie "brylii 500pln" nie zaworu heheee
Dobra nie będzie mi tak śmieszno jak padnie
Ale póki co trzeba zidentyfikować.

Strona 1 z 1