witam Kolegów
Mam Mazde 6 CDR z 2008 roku i do tej pory kochałem ten znaczek . Okazuje się ,że nic nie jest trwałe .Problem powstał kiedy uslyszalem niepokojacy gwizd,monotnny,bardzo regularny ,zwiększajacy się z wejsćiem na obroty .Niby nic , ale okazało sie że po zdjeciu michy olejowej na zebatce pompy olejowej sa widoczne uszkodzenia ( zarysowanie i wgłebienie na całym obwodzie ) czyli najprowdopodbnie też na wale korbowym. Czar prysł samochód przejechał ok 70,000 km ....Czy ktoś miał podobny problem ?
Uszkodzenie zębatki pompy oleju – uszkodzenie silnika
Strona 1 z 1
Czy jesteś pierwszym właścicielem tego samochodu?
Jaki olej w niego lałeś i co ile?
Podaj mi na PW swój vin?
Problem na pewno nie zrobił się ot tak sobie.
Jaki olej w niego lałeś i co ile?
Podaj mi na PW swój vin?
Problem na pewno nie zrobił się ot tak sobie.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
czy cos wiecej możesz mi przesłac na temat akcji serwisowej o której wspomniałeś,nic o niej nie słyszałem i na forum i w serwisie ,a pro po panewek to żeby należy rozebrać silnik od góry . A to kosztuje
Ostatnio edytowano 29 kwi 2014, 21:40 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie nalezy cytowac calych postow... zwłaszcza poprzedniego.
Powód: nie nalezy cytowac calych postow... zwłaszcza poprzedniego.
-
Pstan1975
Pstan1975 przepraszam Cię... pomyliłem się...
...miałem na myśli akcje serwisową na zmianę oprogramowania w ECU odnośnie rozbiegania się silnika, ażeby nie mógł wkręcić się na obroty powyżej skali... coś tam zmiana sterowania turbiny przepustnicy....
...miałem na myśli akcje serwisową na zmianę oprogramowania w ECU odnośnie rozbiegania się silnika, ażeby nie mógł wkręcić się na obroty powyżej skali... coś tam zmiana sterowania turbiny przepustnicy....
Problem z zębatką pompy oleju znany, do wymiany niestety pompa oleju, wał korbowy, panewki, olej i filtr oleju.
Nie ma na to żadnej akcji serwisowej, jeżeli serwisowałeś samochód w ASO od nowości aż do teraz, to możesz grzecznie poprosić o Good Will`a ( naprawa z dobrej woli producenta ), jednak to będzie tylko jakiś procentowy udział w naprawie ( jeśli się zgodzą... ).
Nie ma na to żadnej akcji serwisowej, jeżeli serwisowałeś samochód w ASO od nowości aż do teraz, to możesz grzecznie poprosić o Good Will`a ( naprawa z dobrej woli producenta ), jednak to będzie tylko jakiś procentowy udział w naprawie ( jeśli się zgodzą... ).
Strona 1 z 1