Dziwne odgłosy z silnika
Strona 1 z 1
Witam wszystkich forumowiczów. Od niedawna jestem posiadaczem mazdy 6. Ostatnio zaobserwowałem dziwny dzwiek silnika. Wydaje mi sie ze dobiega on z lewej strony. Samochod kupiłem u dealera. Mial rzekomo robiony caly przegląd . Pojechalem do mechanika, mimo wszystko zeby miec pewność. Tez go zastanawial ten dźwięk ale bez rozbierania nic nie mógł stwierdzic. Powiedzial ze sprawdzi z silnikiem jego znajomego który ma identyczny po wymianie wiec nowka . Rozmawiałem z nim później, niby tamten trochę ciszej chodzi ale nie powinienem sie martwic. Nie wydaje mi sie zeby to byla fachowa rada. Dzwiek ciezko okreslic , takie cykanie lekkie . jezeli chodzi o jazdę wszystko ok,ma duzo mocy nie charczy . Dzwiek slychac na postoju. Nagralem filmik. Moze któryś z was cos doradzi. Spędza mi to sen z powiek a sam za bardzo sie nie znam . Obudowa silnika mocniej sie rusza od mazd moich znajomych a maja takie same silniki . Większe wibracje. https://www.youtube.com/watch?v=wSs8NOm ... pp=desktop
-
peterman22
Czesc, u mnie przy klekotaniu silnika w m3 dodatkowo przy gazowaniu dalo sie slychac metaliczny odglos. Okazalo sie ze swoj zywot skonczylo kolo pasowe walu korbowego. Mozesz sie tym zainteresowac. Kupilem nowe firmy Corteco i cisza.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 18 gru 2012, 01:23
- Auto: mazda 3, rok 2006, 1,6 diesel wersja TOP, mazda 6 GH 2010 2.0 mr-cd 140 hp
Strona 1 z 1