Witam wszystkich,
Być może gdzieś to jest ale ja nie znalazłem, a powinno być w podpiętych bo to zapewne często poruszany temat.
Jako, że jestem motoryzacyjnym lamerem, prosze o pomoc.
Mam mazde 6 II GH benzyna 2.0 z 2007 z zainstalowaną instalacja LPG na której przejechałem 10k km a w sumie autko ma w tej chwili 70k km.
To moja pierwsza wymiana filtrów po zakupie auta wiec nie mam bladego pojęcia co kupić, a nie chce zlecać tego partaczowi z warsztatu.
olej mam elf 5w30 sxr i wleje taki sam, ewentualnie mazda original oil ultra 5w30 i to jest jedyne co wiem, reszta to czarna magia, bo do tego potrzebuje
1. filtr oleju
2. filtr powietrza
3. filtr kabinowy
4. jeszcze coś o czym nie wiem ?
jak wspomniałem, w ogole sie na tym nie znam, wiec jezeli ktos mialby chwilę i chęc podzielenia sie wiedzą, to proszę o info co mam kupić. Od razu chciałem zaznaczyć ze nie chce wersji budżetowej i nie chce też oryginałów z aso. Po prostu coś co będzie dobrze spełniało swoja rolę do następnej wymiany za 10k km.
Z góry dziękuje z pomoc,
pierwsza wymiana filtrów po zakupie
Strona 1 z 1
Polecam firmę KNECHT. Wszystkie potrzebne filtry znajdziesz najtaniej na Allegro. KNECHT robi bardzo dobre filtry, jedne z najlepszych jak nie najlepsze :–)
- Od: 5 wrz 2012, 18:48
- Auto: Mazda 3 BN HB 2017
2.0 SkyActiv-G 120KM 6MT SkyEnergy Jet Black + Led + Navi
oraz
Mazda 2 DJ 2015
1.5 Sky-Activ G 5MT
Deep Crystal Blue
oraz
Mazda 5 CW 2012 Navi
2.0 Petrol 6MT 150 KM Brilliant Black
Strona 1 z 1