Witam,
Szukam schematu elektrycznego panelu sterowania szybami Mazdy 6 GH przed liftingiem i po liftingu.
Jestem posiadaczem wersji z 2008 roku przed liftingiem. Mam problem z panelem sterowania szybami, który nie działa. Zakupiłem używany, ale oryginalny panel. Po podłączeniu okazało się, że spalił się bezpiecznik, co spowodowało, że nie mogłem odpalić auta. Najprawdopodobniej panel ten był od wersji po liftingu, która podobno nieznacznie, ale jednak różni się. Chciałbym porównać schematy i ewentualnie przerobić tak, aby działał. Czy mieliście podobny przypadek?
Pozdrawiam
Panel sterowania szybami (schemat elektryczny)
Strona 1 z 1
Mam coś takiego.
Nie znalazłem żadnych informacji, żeby instalacja była inna w przed i polifcie (przynajmniej w schematach).
Masz gdzieś numery obu przełączników? Spróbujemy poszukać różnic.
Nie znalazłem żadnych informacji, żeby instalacja była inna w przed i polifcie (przynajmniej w schematach).
Mandey napisał(a):Mam coś takiego.
Mandey napisał(a):Mam coś takiego.
Po lifcie ma numer GDK566350A, zaś do mojego (przed liftem) GS1E66350A. Podobno w nowszym jest czujnik zbliżeniowy, stąd wynika najprawdopodobniej jedyna różnica. Jakość wykończenia tego po lifcie jest dużo lepsza. Natomiast zamienniki są wątpliwej jakości, dlatego chciałbym przerobić ten, który zakupiłem.
Dopisano 28 kwi 2020, 18:52:
Odnośnie tego bezpiecznika, który mi się spalił po podłączeniu panelu po lifcie – był to bezpiecznik 14 ochrona obwodów elektrycznych w skrzynce w kabinie, przy lewej nodze kierowcy.
- Od: 4 cze 2018, 19:09
Patryk6GH napisał(a):Jakość wykończenia tego po lifcie jest dużo lepsza. Natomiast zamienniki są wątpliwej jakości, dlatego chciałbym przerobić ten, który zakupiłem.
Można próbować je wymieszać. Zostawić tą "widoczną" stronę (przyciski) oryginału, które jakościowo jak twierdzisz są lepsze, a płytkę i styki wziąć z zamiennika.
To może być najłatwiejsze rozwiązanie. Przy okazji spróbuję poszukać konkretów w działaniu pomiędzy tymi dwoma modułami.
Nie wiem jak tutaj ale zamienniki mimo, że z zewnątrz wyglądają niemalże identycznie to wewnątrz mają już zupełnie inne rozwiązania. Inne przełączniki, gdzie indziej zatrzaski itd. Często przełożenie obudowy jest niewykonalne, trzeba mieć to na uwadze i liczyć się z porażką. Sam tego doświadczyłem w przypadku Audi.
Zamiennik nie może być kopią oryginału, wiadomo dlaczego.
Zamiennik nie może być kopią oryginału, wiadomo dlaczego.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Tak wiem. Moja wypowiedź dotyczyła propozycji kolegi Mandey.
Dlaczego nie możesz nabyć dokładnie takiego samego panelu sterowania jaki masz w aucie i nie kombinować ? Numer części jest na obudowie.
A co co dokładnie dolega temu co ma awarię ? Może dało by się go postawić na nogi.
Dlaczego nie możesz nabyć dokładnie takiego samego panelu sterowania jaki masz w aucie i nie kombinować ? Numer części jest na obudowie.
A co co dokładnie dolega temu co ma awarię ? Może dało by się go postawić na nogi.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Strona 1 z 1