Od razu uprzedzam, że nie próbowałem tego rozwiązania, bo samochód mi "utknął" na parkingu przed centrum handlowym i nie chciałem wzbudzać ewentualnych sensacji...
Od kilku dni miałem problem z pilotem. Czasami nie chciał "łapać" – musiałem czasem kilka razy naciskać przycisk (zmieniając również lokalizację) aby zamknąć lub otworzyć samochód.
Dzisiaj po zamknięciu samochodu (znów z problemami) i kilkuminutowej wizycie w sklepie nie mogłem już samochodu otworzyć – naciskałem wielokrotnie obchodząc samochód dookoła i nic.
Podejrzewam, że centralny zamek działa, więc otwierając drzwi klasycznie kluczykiem uda mi się do niego dostać, ale nie wiem jak zachowa się alarm.
Czy jest jakiś sposób na wyłączenie alarmu po otwarciu drzwi kluczykiem jeśli wcześniej zostały zamknięte pilotem i alarm został uzbrojony?
Czy orientujecie się co się może dziać z pilotem ew. odbiornikiem w samochodzie? To się zużywa i może przestać działać?
btw. Wiem, że bateria nie jest rozładowana.
Dopisano 5 paź 2016, 13:08:
Wygląda na to, że rozwiązaniem była wymiana baterii, ale.... co ciekawe: miernik wskazuje na nowej baterii 2.98V a na starej 2.99V...
Nie mam pojęcia o co chodzi.
Niedziałające otwieranie pilotem a alarm po otwarciu kluczykiem
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1