Niedziałający przełącznik ustawień lusterer
Strona 1 z 1
Spróbuj jeszcze takiego manewru – "na 2 łapy" – trzymaj wciśnięty guzik wyboru lusterka (prawy/lewy) a drugim paluchem dociśnij sterowanie lusterka. Jakiś felerny element to jest, bo też mam problem z tym 
- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
No właśnie to mnie troszkę myli bo lusterka składają się normalnie szyby działają niedziala tylko ten mały pstryczek od sterowania lusterkami . Na dniu wolnym spróbuję rozkręcić może coś tam przestało stykac
Witam, trochę odgrzeję temat, ale miałem ten sam problem. Dodatkowo ułamał mi się z jednej strony włącznik podnoszenia jednej z szyb, przez co był luźny i nie było charakterystycznego cyknięcia – otwieranie manualne/automatyczne. Ale do sedna. Problem udało mi się tanio naprawić. Jak widać na zdjęciu ułamały się dwa uchwyty przełącznika. Na szczęście ułamane elementy zostały w klawiszu, więc je przykleiłem za pomocą kleju dwuskładnikowego. Dodatkowo od środka wzmocniłem ścianki, przez co przełącznik ciaśniej chodzi ale odciąża ułamane elementy. Po 5 miesiącach działa bez zarzutu. Co do włącznika od szyby, to ukruszył się jeden zatrzask trzymający klawisz. Tu już się nie bawiłem, wywierciłem mały otworek i wkręciłem mały blachowkręt. Gdyby puściły dwa zatrzaski można zastosować dłuższy wkręt aby trzymał z obu stron. Niestety nie zrobiłem zdjęć. Jedyny problem jaki miałem to problem ze zdjęciem klawisza włącznika, aby nie ułamać drugiego zatrzasku.

To ja od razu się zapytam tutaj w temacie – czy te przełączniki (ustawianie lusterek, zamykanie lusterek) są podświetlane? Bo nie przypominam sobie, aby u mnie one się w nocy świeciły i czasami po omacku macałem guziczki...
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
Znaczki na joysticku są namalowane. Ale jakby zamontować mocniejszą diodę, co by dawała poświatę przez szczelinę w osłonie uchwytu drzwi
. Jak będę ponownie wymontowywał to spróbuje coś zakombinować.

Strona 1 z 1