Problem z radiem po wymiana na android 4.4.4

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez bobix » 15 mar 2016, 18:45

Właśnie zamontowałem chyba jeden z lepszych modelI chińskich nawigacji ( przynajmniej na papierze) liczcąc na to ze obędzie się bez problemów.Nowy panel z czterordzeniowym procesatorem y z android 4.4.4 KitKat. Niestety jak to w życiu bywa "zawsze coś". Otuż problem w tym że radio gubi fale. W zestawie był kabel antenowy z szarą wtyczką y niebieskim kablem przeciągniętym do wtyczki w radiu. http://www.fotosik.pl/zdjecie/b5c45229d9da69b5 Niestety u mnie w instalacji nie znalazłem takiej wtyczki więc podłączyłem orginalny kabel antenowy mojej instalacji bezpośrednio do radia ( wtyczka pasowała) Gdzieś czytałem że ten niebieski kabel to kabel prądowy anteny i że takie instalacje były montowanexo w mazda6 od 2010 do 2012 a moja jest z 2008. Jednak u mnie chyba tego nie da się podłączyć. Inny problem to buczenie głośników przy wyciszonym sprzęcie. Następny to że przy ģłośności numer 1 radio wciąż gra bardzo głośno. Wcześniej miałem zamontowane orginalne radio, później panel multimedialny z system em WIN CE 6 I nie było żadnych takich problemów. Jeśli jest ktoś kto mógłby mi jakoś pomóc byłbym bardzo zobowiązany.

Dopisano 15 mar 2016, 18:47:

Dodam że posada system BOSE.
bobix

Postprzez klosek6 » 18 mar 2016, 13:05

Witam Miałem identyczny problem z głośnością radia to Menu serwisowe:
– ustawienia – factory settings – hasło 121212 – i zakładka Audio.
ak było u mnie jest tam możliwość regulacji głosu .
Dwa do anteny trzeba dołożyć separator anteny jam mam coś takiego
http://allegro.pl/separator-filtr-anten ... 96619.html
a Co do buczenia w głośnikach to też tak mam i najbardziej wkurza to na postoju , ale już się do tego przyzwyczaiłem . Prześlij link jakie masz radio ja mam takie
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=60 ... ule_id=201
Forumowicz

Od: 15 gru 2007, 20:25
Auto: Mazda 6 GJ Kombi 2013 rok 2,2 150Km SH01Diesel

Postprzez Chris740 » 24 lip 2017, 21:54

Odświeżę z deczka temat.
Koledzy, w swojej Madzi posiadam taką stację jak na tym filmiku:

Problem jest taki, że jak wyjadę gdzieś po za miasto, to radio lubi gubić fale.
Znacie jakieś sposoby jak sobie z tym poradzić?
Forumowicz

Od: 13 lut 2017, 21:58
Auto: Mazda 6 GH 2010 90th Anniversary, Hatchback
Hyundai Accent X-3 1999, Hatchback
Hyundai Santa Fe 2005

Postprzez maestro81 » 9 sie 2017, 00:50

Polecam dorwać wzmacniacz sygnału jak na fotce powyżej. Ostrzegam, że na aukcjach jest sporo padliny!!! Ja kupiłem do siebie 4 różne i każdy jeden rozpadł mi się w rękach zanim jeszcze go zamontowałem hahaha Tak więc nie rzucjacie się na taniochę <lol>
Obrazek

Dobra rada:
Nie wstawaj, kiedy dzwoni budzik.
Oddzwonisz później :D
Forumowicz

Od: 25 lip 2013, 21:08
Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03

Postprzez maestro81 » 3 wrz 2017, 15:20

U mnie tan szybowa antena radia wprawdzie nie powoduje buczenia pod androidem (i nie mam żadnego dodatkowego ustrojstwa podłączonego), ale zasięg fal radiowych po prostu mnie irytuje. Zastanawiałem się więc, czy nie lepszym sposobem byłoby wystawienie anteny na dach jak w poprzednich wersjach (gg/gy) w postaci zwykłej anteny lub nawet "sharka".

Bawił się już może ktoś w to? Interesuje mnie gdzie jest "złączka" szyby z kablem antenowym, żeby się podpiąć na antenę zewnętrzną?
Obrazek

Dobra rada:
Nie wstawaj, kiedy dzwoni budzik.
Oddzwonisz później :D
Forumowicz

Od: 25 lip 2013, 21:08
Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03