moduł BCM GS1F 67 560F, czerwony kluczyk na desce

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez brevo » 25 maja 2015, 21:30

WItam,

Dzisiejsza diagnoza w byłym ASO w pewnie moduł uszkodzony. moduł o numerze GS1F 67 560F. Mam wersje 2,5 benzyna tydzień temu kupiona. Na wyświetlaczu czerwony kluczyk. NIe działają dwa piloty do centralnego. Aby wejść muszę przekręcić kluczyk, natomiast START STOP działa normalnie. Dodatkowo nie działa samopoziomowanie xenonów za co również podobno jest odpowiedzialny ten moduł....

Na aukcjach nie mogę znaleźć takiego bcm są tylko wersje do "kluczykowców" ja mam bez klucza.

I tu mam pytanie czy da się to naprawiać , czy znacie jakiegoś bdb elektronika (najlepiej z Łodzi) , który da sobie z tym radę. Reszta działa bez zarzutów.

Nie chciałbym kupować nawet używki nie diagnozując na 100% , że ten element jest uszkodzony....
w tym byłym ASO nie mieli modułu (bo auto rzadkie :) )
Jutro zadzwonię do autoryzowanego ASO i zapytam czy mają....
Bardzo niewygodne otwieranie z kluczyka bez pilota...

ciekaw jestem czy człowiek od alarmów i centralnych zamków by to ominął?
Początkujący

Od: 6 gru 2010, 17:37
Auto: Mazda 6 GH 2,5 MZR 170 KM 2008r.

Postprzez smile » 25 maja 2015, 21:42

A może to po prostu typowe dla GH padnięcie dwóch pilotów scyzoryków?! Nie słyszałem, żeby ten moduł padł..... nr VIN auta?? Masz piloty – karty? Masz "gumki" na klamkach?
Forumowicz

Od: 16 lip 2011, 13:38
Auto: M5 CR
M6 GY

Było:
323F BJ RF2A

Postprzez brevo » 25 maja 2015, 22:22

mam piloty takie jak pendrive ładne obłe ;)
mam gumki, ale nie są nigdzie sparciałe. Jak dotykam to wydają bodajże z 5 dźwięków podwójnych <faja> a te ksenony mają przecież powiązanie...z bcm

vin wysyłam na priv
Początkujący

Od: 6 gru 2010, 17:37
Auto: Mazda 6 GH 2,5 MZR 170 KM 2008r.