Witam,
Mam problem z dosyć uciążliwym, pstrykaniem/klikaniem (sam nie wiem jak to nazwać) może strzelaniem, drzwi przy otwieraniu. Są bodajże 3 skoki otworzenia ich, i co skok jest pstryknięcie dosyć głośne. Próbowałem wszystkonaprawiającym WD-40 --> zero różnicy. Jakieś sugestie/pomysły? Tylko u mnie tak jest czy ktoś już miał ten problem?
Głośne "pstrykanie/klikanie" zawiasów drzwi przy otwieraniu
Strona 1 z 1
Smarem są właśnie nasmarowane, więc tym bardziej nie rozumiem skąd takie coś. Zużycie może być powodem? Chociaż bylby to wyjątkowo dziwny powdów przy 195kkm nalotu... 
Dopisano 18 maja 2014, 00:53:

Dopisano 18 maja 2014, 00:53:
gum922 napisał(a):Smarem są właśnie nasmarowane, więc tym bardziej nie rozumiem skąd takie coś. Zużycie może być powodem? Chociaż bylby to wyjątkowo dziwny powód przy 195kkm nalotu...
-
gum922
Możesz jeszcze spróbować nasmarować smarem w sprayu (taki do łańcuchów motocyklowych) zawiasy jak również ograniczniki otwarcia i elementy wewnątrz drzwi współpracujące z nimi. Podczas natrysku smar ma konsystencję płynną a w miarę jak rozpuszczalnik odparowuje zmienia się w postać stałą. Ja też mam na liczniku ponad 220 tyś km i nie mam takiego problemu. Dziwne....
Jak nie ma polskich znaków to sorry ale pisze ze srajtfona Szajsunga... Amen
Próbowałem wszystkonaprawiającym WD-40 -->
Ten preparat akurat wypłukuje smar. Może spróbuj wazelinę techniczną?
Ten preparat akurat wypłukuje smar. Może spróbuj wazelinę techniczną?
- Od: 9 gru 2012, 14:44
- Auto: Mazda 6 Kombi GH 2,0 MZR-CD; 2008
WD40 to najgorsze dziadostwo. Pomaga na krótką metę a później jest tylko jeszcze gorzej. Znam to z własnej autopsji. Używam go tylko i wyłącznie do poluźniania skorodowanych śrub i nakrętek.
Jak nie ma polskich znaków to sorry ale pisze ze srajtfona Szajsunga... Amen
witam. prawdopodobnie sypie ci sie ogranicznik otwarcia drzwi. musisz go sprawdzic w srodku drzwi. Widziałem cos podobnego w fordzie i to był ogranicznik. Nietsty tam juz byl tylko do wymiany.
-
adymsky
To jest norma
ja w xedzie mam to samo
gdy tylko zrobi sie cieplo to pstryka i piszczy jak w zuku
ale smaruje pedzelkiem smarem i na jakis czas starczy
gdy sie ochlodzi za miesiac dwa bedzie cisza bez smarowania
ja w xedzie mam to samo
gdy tylko zrobi sie cieplo to pstryka i piszczy jak w zuku
ale smaruje pedzelkiem smarem i na jakis czas starczy
gdy sie ochlodzi za miesiac dwa bedzie cisza bez smarowania
X E D O S 6