Dzięki
Demontaż elementów kierownicy.
Strona 1 z 1
Witam, mam takie pytanie, czy orientuje się może ktoś odnośnie demontażu srebrnych elementów na kierownicy, ponieważ mam zamiar obszyć sobie kierownicę nową skórą bo stara już troszkę wyślizgana a żeby zrobić to dobrze to najlepiej byłoby pozdejmować te srebrne elementy ( sterowanie radia, komp. itd.) chodzi mi o taki demontaż żebym to mógł potem wszystko z powrotem bez uszkodzeń poskładać.
Dzięki
Dzięki
W maździe jeszcze nie demontowałem ale pewnie jest jak w innych wystarczy wyjąc poduszkę a resztę można odkręcić
od spodu kierownicy powinny byc śruby albo dziury na śrubokręt płaski wystarczy wsadzić i przekręcić
od spodu kierownicy powinny byc śruby albo dziury na śrubokręt płaski wystarczy wsadzić i przekręcić
Demontaż kiery zacznij od odpięcia klemy z akumulatora.
Po prawej i lewej stronie kierownicy masz okrągłe zaślepki, wychodzą przy delikatnym podważeniu.
Pod zaślepkami kluczem 10 odkręcasz dwie śruby, poduszkę podnosisz do góry. Odpinasz kabel od klaksonu. Najwięcej problemów miałem z odpięciem kabli od poduszki, powinno się udać wyciągnąć z niej wtyczkę ale tu 100% pewności nie mam (pamiętaj o klemie!).
Wypinasz białą wtyczkę z wiązką od klawiszy sterowania.
Następnie ustawiasz kierę na wprost i odkręcasz centralną śrubę. Moja kierownica zeszła bez ściągacza.
Odkręcasz widoczne wkręty zwalniasz zatrzaski i ściągasz czarną osłonę od spodu.
Z drugiej strony to samo(wkręty, zatrzaski i zostaje samo koło).
Po prawej i lewej stronie kierownicy masz okrągłe zaślepki, wychodzą przy delikatnym podważeniu.
Pod zaślepkami kluczem 10 odkręcasz dwie śruby, poduszkę podnosisz do góry. Odpinasz kabel od klaksonu. Najwięcej problemów miałem z odpięciem kabli od poduszki, powinno się udać wyciągnąć z niej wtyczkę ale tu 100% pewności nie mam (pamiętaj o klemie!).
Wypinasz białą wtyczkę z wiązką od klawiszy sterowania.
Następnie ustawiasz kierę na wprost i odkręcasz centralną śrubę. Moja kierownica zeszła bez ściągacza.
Odkręcasz widoczne wkręty zwalniasz zatrzaski i ściągasz czarną osłonę od spodu.
Z drugiej strony to samo(wkręty, zatrzaski i zostaje samo koło).
Strona 1 z 1