Fabryczne zabezpieczenie antykorozyjne
Z tego co wiem gwarancji na perforację można użyć, gdy masz dziurę na wylot 

Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Jeśli posiada ciągłość gwarancji, to obejmuje to i bedzie zrobione
Możesz pokazać zdjęcie jak to wygląda?
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Gwarancja na lakier to 3 lata, a na perforacje nadwozia 12 lat... (*)
* – perforacja to sa dziury, ale te ogniska korozji nie moga powstac od uderzen kamieni...
ps. gwaracja nie obejmuje podwozia i ukladu wydechowego... i chyba czegos jeszcze...
ps2. czekamy na zdjecia typu "makro"
* – perforacja to sa dziury, ale te ogniska korozji nie moga powstac od uderzen kamieni...
ps. gwaracja nie obejmuje podwozia i ukladu wydechowego... i chyba czegos jeszcze...

ps2. czekamy na zdjecia typu "makro"
Problem:
A to:
zawiera się w tym:
matyl napisał(a):Na lewym tylnym rancie nadkola zauważyłem jeden pęcherzyk rdzy i na długości około 10 cm w miejscu gdzie błotnik zagina się stronę koła wygląda tak jakby była tam cieniutka warstwa lakieru która jest pokryta delikatnym rdzawym nalotem..
A to:
misiek89 napisał(a):przy mocowaniu nadkoli było rudawo tak samo podłoga
zawiera się w tym:
Wojtek napisał(a):ps. gwaracja nie obejmuje podwozia i ukladu wydechowego... i chyba czegos jeszcze...![]()
Witam, byłem z tym u lakiernika i stwierdził, że obydwa tylne nadkola były lakierowane. Ale dlaczego w tym miejscu jest taka cieńka warstwa lakieru a właściwie jej brak to nie wiem. Dzwoniłem do poprzedniego właściciela i twierdzi, że auto było wzywane do serwisu i lakierowane były te nadkola, bo mieli jakąś akcję serwisową w celu poprawy zabezpieczenia antykorozyjnego, ale żeby po takim czasie tak młode auto miało z tym problem to jakaś porażka. Wrzucam fotki jak to u mnie wygląda. Lakiernik powiedział, że trzeba dobrze oczyścić, zabezpieczyć antykorozją i pomalować na nowo.
- Od: 19 paź 2010, 12:40
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 D
matyl napisał(a):Dzwoniłem do poprzedniego właściciela i twierdzi, że auto było wzywane do serwisu i lakierowane były te nadkola, bo mieli jakąś akcję serwisową w celu poprawy zabezpieczenia antykorozyjnego
Pierwsze slysze, aby na GH byla akcja serwisowa... dotyczaca rdzy... zwlaszcza nadkoli
Moze chodzilo o M6... ale GG/GY

matyl napisał(a):byłem z tym u lakiernika i stwierdził, że obydwa tylne nadkola były lakierowane. Ale dlaczego w tym miejscu jest taka cieńka warstwa lakieru a właściwie jej brak to nie wiem.
hm... generalnie to ile to jest ta "cienka warstwa lakieru"? Lakiernik powinien to dokladniej okreslic...
Zapytaj sie ile to jest na czujniku grubosci lakieru...
btw. nadkola naleza do jednych z nielicznych elementow nadwozia, ktore sa fabrycznie pokryte grubsza warstwa lakieru...
ps. zrob zdjecie makro... korozji... bo to co jest wazy np. 58kB i niewiele tam widac...
Nie było akcji serwisowych na korozje w nadkolach przy GH a na pewno już wzywanie do serwisu.
Podaj mi na PW nr vin sprawdzimy czy właściciel mówi prawdę i było to robione w ramach akcji serwisowej/gwarancji.
Podaj mi na PW nr vin sprawdzimy czy właściciel mówi prawdę i było to robione w ramach akcji serwisowej/gwarancji.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Witam mam takie pytanie czy komus juz pojawil sie problem z lakierem. Ja dzis dostrzeglem z 5 takich pajaczkow pojawily sie na dachu. Zastanawiam sie czy to podlega gwaranc i jak by ktos wiedzial na ile mazda daje gwarancje na lakier