Panel multimedialny dedykowany do Mazdy 6 GH
No to czekamy na relacje. Tez jestem ciekaw czy wszystko bedzie wspolpracowalo ze stacja. Jakies clo placiles i ile cie calos wyniosla z wysylka ?
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
damianko napisał(a):możesz mi zrobić zdjęcia kostki którą będziesz wpinac do fabrycznej instalacji?
Niestety przeczytałem Twój post już po instalacji
Istalacja przebiegła bez większych problemów, niestety nie byłem uważny i porysowałem sobie troche listwy ozdobne
"
Co do samej nawigacji, oryginalny wyświetlacz LED mazdy działa, ale tylko "szczątkowo" tzn nie wyświetla informacji rds, nazwy utworu itp, pokazuje tylko czy to radio czy mp3 albo ipod.
Następne rozczarowanie to brak możliwości ustawienia zegarka fabrycznego oraz brak dostępu do wskazań komputera
AUX, USB działa bez problemu, RDS bez problemu, ogólnie wydaje mi się że odbiór FM jest lepszy niż w oryginale.
Nawigacja, fabryczne iGO na karcie pamięci microSD z adapterem, który zresztą nie działał, musiałem podmienić. Antene wyprowadziłem przy krawędzi prezdniej szyby od strony pasażera. Sygnał łapie bez większych problemów. Nietety jak wybrałem trasę docelową Polska nawigacja wywaliła brak pamięci..
brak komunikatów w tle radia, tzn radio wygasa i odzywa się nawigacja, da się to ustawić w tle?
Widziałem że VivoMedia ma chyba logo Mazdy w tle, u mnie brak możliwości ustawienia, może jakaś aktualizacja oprogramowania, ale jak??
Ogólnie jestem zadowolony, mam tylko nadzieję że z czasem uda się rozwiązać większość problemów, dziś niestey już nie miałem czasu na zabawę.
Załączam kilka zdjęć:

Koszta to 326GBP z dostawą i opłątą za paypal. Brak cła, faktura załaczona z przesyłką opiewała na 80USD i było napisane LCD SCREEN
Zwracam się do właścicieli VivoMEdia o porady i pomoc
- Od: 9 mar 2012, 17:32
- Auto: Mazda 6 1.8 TS 2008
No to widzę ze się szybko uwinąłeś z instalacja
Wygląda super
Ty masz model z przed lift
Dal byś może rade wrzucić panoramke całego dasha żeby zobaczyć jak to wygląda z tymi srebrnymi wstawkami mazdy 
Cena
A jak telefon, próbowałeś czy działa ?
Wygląda super

Cena

A jak telefon, próbowałeś czy działa ?
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
raki napisał(a):Niestety przeczytałem Twój post już po instalacji Niemniej jednak do radia wpinałem tylko te same dwie kostki co były w oryginalnym radiu.
Będę zadowolony również zdjęciem tyłu fabrycznego radia
Ja montuję "zwykłe" radio 1 Din i chcę wiedzieć jaki wtyk kupić bo domyślam się że ISO to to nie będzie.
Pozdrawiam
Damian
- Od: 24 lis 2011, 21:26
- Auto: Mazda 6 GH 2.2 163PS
raki napisał(a):Następne rozczarowanie to brak możliwości ustawienia zegarka fabrycznego oraz brak dostępu do wskazań komputera Nie wiem czy to wina sprzętu czy mojej niewiedzy. Tu prośba do posiadaczy VIVO MEDIA o lkomentarz z ich strony.
W kwestii ustawienia zegara fabrycznego w Vivo Media pomogło wgranie aktualizacji softu
raki napisał(a):brak komunikatów w tle radia, tzn radio wygasa i odzywa się nawigacja, da się to ustawić w tle?
z radiem nie sprawdzałem natomiast z płytą CD ten problem występuje tzn. przy automapie podczas wydawania komend następuje wycięcie dźwięku z płyty, w głosnikach słychać Hołka i brak muzy, po zakończonym komunikacie "odpala" się dźwięk z CD, tle że ciąg dalszy więc w sumie płyta leci tylko dźwięk się na ten czas wycina.
Jak słucham CD to wyłączam, wyciszam dźwięk na ekranie automapy
Podobnie było w przypadku mp3 (może i radio też to załatwi) ale tu pomógł zabieg wyłaczenia w opcjach automapy odłączyłem sterowanie głośnością urządzenia i teraz wygląda to tak że muza leci a w tle słyszę odpowiednio wyregulowane (słyszalne) komunikaty.
[
raki napisał(a):Widziałem że VivoMedia ma chyba logo Mazdy w tle, u mnie brak możliwości ustawienia, może jakaś aktualizacja oprogramowania, ale jak??
Tak jest logo w tle, było też na starcie ale po ostatnim sofcie to ze "startu" zmieniło się w logo vivo media
mi to nie przeszkadza więc nic z tym nie kombinuję.
Aktualizację oprogramowania wykonuje się poprzez wgranie na kartę sd nowego softu z plikiem rozruchowym, po właczeniu urządzenia odpala się panel windows a dalej... zależy co trzeba "podmienić"
A DVD odblokowałeś
- Od: 16 kwi 2011, 16:30
- Auto: M6 2.0D 140KM Dynamic
damianko napisał(a):Będę zadowolony również zdjęciem tyłu fabrycznego radia
mam jeszcze gdzies kostke, przez ktora byl bluetooth podlaczony (podlaczany do ori radia).
Jak chcesz to moge Ci ja dac, bo mi i tak do niczego potrzebna nie jest.
Jak by co zapraszam na PW
Damianko, zdjęcie dla Ciebie:

Panorama:

Kolejny dzień testowania w przerwie z pracą
Nadal wywala mi błąd Out of memory podczas nawigacji iGO8, kupiłem większą karte pamięci, zobaczymy czy pomoże
Bluetooth działa, ale myślełem że mikrofon jest wbudowany i nie zainstalowałem zewnętrznego
Czeka mnie demontaż
DVD,
Ktoś wspomniał o odblokowaniu, ale jak?
Czy ktoś jest mi w stanie podesłać softa VivoMedia? I podać numer jego?
Komuś udało się zainstalować TomToma na tym?
UPDATE:
Niestety błąd dalej wywala, więc chyba chodzi o pamięć RAM, spróbuje kupić inną wercje iGO.

Panorama:

Kolejny dzień testowania w przerwie z pracą
Nadal wywala mi błąd Out of memory podczas nawigacji iGO8, kupiłem większą karte pamięci, zobaczymy czy pomoże
Bluetooth działa, ale myślełem że mikrofon jest wbudowany i nie zainstalowałem zewnętrznego
Czeka mnie demontaż
DVD,
Czy ktoś jest mi w stanie podesłać softa VivoMedia? I podać numer jego?
Komuś udało się zainstalować TomToma na tym?
UPDATE:
Niestety błąd dalej wywala, więc chyba chodzi o pamięć RAM, spróbuje kupić inną wercje iGO.
damianko napisał(a):Potrzebuje tylko taką żeby wyciągnąć plus i minus do zasilania.
kupisz na ebay.co.uk taka kostke, bo roznia sie w zaleznosci od systemu naglosnienia...
raki napisał(a):DVD,
poszukaj na forach car audio lub na elektrodzie...
raki napisał(a):Komuś udało się zainstalować TomToma na tym?
raki napisał(a):Niestety błąd dalej wywala, więc chyba chodzi o pamięć RAM, spróbuje kupić inną wercje iGO.
poszukaj na forach zajmujacych sie nawigacjami... lub zapytaj sprzedawce... powinien pomoc rozwiazac takie problemy...
ps. ciesze sie, ze kupiles sobie taki sprzecik

niestety, nie jest to wyposazenie standadrowe, a problemy z odpaleniem i uzytkowaniem nie tycza sie pozostalych uzytkownikow satcji dedykowanej....
prosze cie poszukaj odpowiedzi w odpowiednich miejscach

ps2. nie oznacza to, ze nie chcemy uslyszec o efektach koncowych... Twoich zmagan...
pomoze to tym, ktorzy beda chcieli kupic sobie taki sprzet...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Raki,
jest możliwość abyś podesłał tą panoramę w większej rozdzielczości ?
Jak zachowuje się wyświetlacz górny ? (standardowy)
jest możliwość abyś podesłał tą panoramę w większej rozdzielczości ?
Jak zachowuje się wyświetlacz górny ? (standardowy)
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
- Od: 20 sie 2011, 21:42
- Auto: Mazda 6 GH 2008 2.0 benzyna
Mada CX-9 PL 2010 3.7 benzyna
Alfa Romeo Spider 2001 2.0 TS benzyna
Wierzbowy napisał(a):Jak zachowuje się wyświetlacz górny ? (standardowy)
masz opis wraz ze zdjeciami... na poprzedniej stronie...

Arkana , Captur , Mii
Posłuchałem Wojtka i większość swoich pytań skierowałem na innym forum i pm (dzięki Bruno
)
Jak narazie to odpaliłem iGo Primo i bład już nie wyskoczył
Pytanie do posiadaczy VM9951 i przedlifta.
Czy u Was działa dostęp do BC i ustawienia nawiewów z kierownicy tak jak z oryginalnym radiem>?
Prośba też o nazwę najnowszego softa jaki macie wgrany i MCU.
Dzięki
Co do większej rozdzielczości tej panoramy, podaj maila postaram się wysłać
Jak narazie to odpaliłem iGo Primo i bład już nie wyskoczył
Pytanie do posiadaczy VM9951 i przedlifta.
Czy u Was działa dostęp do BC i ustawienia nawiewów z kierownicy tak jak z oryginalnym radiem>?
Prośba też o nazwę najnowszego softa jaki macie wgrany i MCU.
Dzięki
Co do większej rozdzielczości tej panoramy, podaj maila postaram się wysłać
Witam,
czy ktoś miał przyjemność obcować z tym urządzeniem:
http://allegro.pl/stacja-multimedialna- ... 05933.html
cena dosyć zastanawiająca.
czy ktoś miał przyjemność obcować z tym urządzeniem:

cena dosyć zastanawiająca.
- Od: 30 mar 2012, 10:48
- Auto: Mazda 6 Kombi 2.2 MZCD 2010 (przed liftem)
jeżeli mówimy o "bebechach" to może i tak, ale design jakby do przedlifta
powiem Wam, że tak tanio jeszcze nie widziałem (w PL). Gdybym nie miał, pewnie bym się na to rzucił 
-
Kamil
Pierwsze zdjęcie wygląda jak do przedlifta, ale już w aukcji jest zdjęcie do polifta, z czarnymi wstawkami. Tak porównując aukcje z ebay a tu to wyglądem są niemal identyczne, ten sam system operacyjny, tylko cena zaskakująca
raki, wygląd softu też taki jak u Ciebie ? Na zdjęciach mi się to nie podoba za bardzo, a jak wygląda w rzeczywistości ?

raki, wygląd softu też taki jak u Ciebie ? Na zdjęciach mi się to nie podoba za bardzo, a jak wygląda w rzeczywistości ?