Tapatalk
Światła dzienne DRL – czy ktoś montował?
Janusz626 Ale ja nie mam do ciebie żadnych uwag czy żalu za to że znalazłeś w sieci te moje fotki . Liczyłem się z tym że ktoś je może zobaczyć czy skopiować gdy je dodawałem także spoko

- Od: 26 mar 2010, 21:14
- Auto: Mazda 6 2.2 MZR-CD 163KM, Hatchback 2009
Witam serdecznie.
Wybieram sie do Polski za niedlugo i chcialem zalozyc sobie swiatla do jazdy dziennej zeby nie musiec pamietac o wlaczaniu i tym samym uniknac mandatu.
Posiadam Mazde 6 2010 2.0 benzyna.
Myslalem zeby je umiescic w samym dole przedniego zderzaka w takich podluznych wnekach jak na zdjeciu
Prosze o rade czy jest to rozsande miejsce i czy montaz nie sprawi mi problemow ze wzgledu na lokalizacje.
Moze jeszcze jakies wskazowki odnosnie montazu i jakie swiatla kupic
Z gory dziekuje za wszelkie rady
Wybieram sie do Polski za niedlugo i chcialem zalozyc sobie swiatla do jazdy dziennej zeby nie musiec pamietac o wlaczaniu i tym samym uniknac mandatu.
Posiadam Mazde 6 2010 2.0 benzyna.
Myslalem zeby je umiescic w samym dole przedniego zderzaka w takich podluznych wnekach jak na zdjeciu
Prosze o rade czy jest to rozsande miejsce i czy montaz nie sprawi mi problemow ze wzgledu na lokalizacje.
Moze jeszcze jakies wskazowki odnosnie montazu i jakie swiatla kupic
Z gory dziekuje za wszelkie rady
- Od: 21 mar 2014, 01:00
- Auto: Mazda 6 2010
2.0 benzyna 155 KM
Wg. mnie to dobre miejsce o ile nie masz gleby
Problemem też może być wysokość i głębokosć wnęki. Standardowe lampy mogą się nie zmieścić. Kolega dobrzyn22 montował zestaw do dziennej w 2011 roku, w starszym modelu ale miał miejsca dużo. http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=409&t=118212
prezesczwa napisał(a):Wg. mnie to dobre miejsce
wątpię żeby tam było 25 cm od ziemi
Przy zakupie konkretnych lamp do jazdy dziennej, należy zwrócić uwagę na ich oznaczenie. Lampa powinna być oznakowana znakiem homologacji „E” lub „e” oraz numerem, ewentualnie cechami producenta lub dostawcy pojazdu, na który wystawiono krajowe świadectwo homologacji typu pojazdu. Ostatecznie może być oznakowana znakiem zgodności, zgodnie z przepisami o systemie oceny zgodności i akredytacji.

I wszystko jasne

I wszystko jasne
-
miro62
Wielkie dzieki za przydatne informacje, czyli bede zmuszony przystac na tradycyjne montowanie w tym modelu czyli w grilu srodkowych, bleeeeh 
2.0 benzyna 155 KM
prezesczwa napisał(a):Wielkie dzieki za przydatne informacje, czyli bede zmuszony przystac na tradycyjne montowanie w tym modelu czyli w grilu srodkowych, bleeeeh
No niekoniecznie. Może warto rozważyć zamianę halogenów na okrągłe DRL-y?
szerokości
grzech
grzech
Dziekuje za sugestie
Raczej nie chcialbym sie pozbywac przeciwmgielnych ze wzgledu na to ze mieszkam w Angli i czasem sie przydaja
a zmierzylem odleglosc od ziemi do tej wneki w zderzaku i jest 24 cm wiec zostane chyba przy moim pomysle gdyz w UK nikt nie sprawdza takich rzeczy
Raczej nie chcialbym sie pozbywac przeciwmgielnych ze wzgledu na to ze mieszkam w Angli i czasem sie przydaja
2.0 benzyna 155 KM
Przenoszę do GH >>>
No wlasnie, super, moge wiedsiec jaki koszt z zalozeniem? I czy kupiles osobno ledy czy moze od razu mieli tam gdzir zakladales? Chyba ze zakladales sam to moze mieszkasz niedaleko czestochowy to bym podskoczyl jak bede u rodzicow z dobra flaszka hehehe
2.0 benzyna 155 KM