Światła dzienne DRL – czy ktoś montował?
Jest
podobne są teraz w akcesoriach do poliftow.

"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Fszystko fajnie i elegancko. Tylko jak podłączyć
?
Znalazłem coś takiego na "Elektrodzie"
Może elektryk się wypowie.
Daje to w załączniku :
Znalazłem coś takiego na "Elektrodzie"
Daje to w załączniku :
- Załączniki
-
Światła dzienne.docx
- (27.76 KiB) Pobrane 196 razy
- Od: 12 lip 2009, 19:13
- Auto: nowa mazda 3 2009r 1,6 diesel oraz Mazda 6 Kirei 2.2D 2011r HB
Witajcie, kolega w innym temacie udostępnił oferte świateł DRL produkowanych w... oczywiście w Chinach... do Mazdy GH przed liftem takiej jaką posiadam aktualnie.
Nie oczywiście, ale z pełną świadomością za i przeciw że homologacja, że diesel, że przepisy itd, ale zamówiłem, dostałem i zamontowałem do auta.
O efektach jeszcze nie będę wspominać, świeci, nie odpada, wygląda jakotako znośnie jak chiński bubel, ogólnie spełnia swoje zadanie oczywiście w pozycji AUTO na manetce, działają naprzemiennie ze światłami mijania (xenonami).
Włączają się same w dzien dopiero po uruchomieniu silnika, wieczorem same gasną na rzecz świateł mijania, nic z mojej strony nie robię, wszystko dziala w pelnym automacie i nie zaświecą się razem nawet z postojówkami.
Montaż, elektryka, wszystko we wlasnym zakresie, czas pracy 3h, bez zdejmowania zderzaka.

...nie oczekiwałem wiele, ale nic ciekawszego nie znalazłem, jak znajdę to zmienie...
Nie oczywiście, ale z pełną świadomością za i przeciw że homologacja, że diesel, że przepisy itd, ale zamówiłem, dostałem i zamontowałem do auta.
O efektach jeszcze nie będę wspominać, świeci, nie odpada, wygląda jakotako znośnie jak chiński bubel, ogólnie spełnia swoje zadanie oczywiście w pozycji AUTO na manetce, działają naprzemiennie ze światłami mijania (xenonami).
Włączają się same w dzien dopiero po uruchomieniu silnika, wieczorem same gasną na rzecz świateł mijania, nic z mojej strony nie robię, wszystko dziala w pelnym automacie i nie zaświecą się razem nawet z postojówkami.
Montaż, elektryka, wszystko we wlasnym zakresie, czas pracy 3h, bez zdejmowania zderzaka.

...nie oczekiwałem wiele, ale nic ciekawszego nie znalazłem, jak znajdę to zmienie...
fajnie, że robią do gh tylko szkoda że nie do sporta. też szukałem i w końcu padło na model 523hp. twoje wyglądają estetycznie bo dedykowane. pozdr
tomek

- Od: 25 sie 2011, 18:36
- Auto: M6 Wagon TS GY LF 2.0 benz 2003
M6 GH L5 estate 2.5 sport (170KM)
M6 GH Sport Galaxy Grey
robią, robią ale nie w te wneki w zderzaku. całe grile do przeciwmgielnych+drl to tak sie zgodzę. 
tomek

M6 GH Sport Galaxy Grey
pszyman napisał(a):Janusz626, światła się ładnie prezentują. Pytanie tylko czy są na wysokości min 250mm od ziemi, jak wymaga prawo?
...to zależy jaką krawężnik ma wysokość lub na jakiej glebokosci jest ziemia ;–)
...spełniłem tylko jeden z wymogów "prawa"
...z LG 4X HD i Tap II
- Od: 26 mar 2010, 21:14
- Auto: Mazda 6 2.2 MZR-CD 163KM, Hatchback 2009
Tak, widzialem takie same lampy u Chińczyków, jedna różnica to taka ze maja dwa razy taniej niż w USA GB ogólnie na eBay... za te moje lampy DRL chińczyk przyslal mi za polowe $ jak takie same na eBay.
Na eBay w USA koleś i tak kupuje u chińczyka, lampa taka sama nawet ta sama, transport do PL w tym samym terminie.
Asortyment maja potężny, ba.... mega potężny.
Jest w czym przebierać, oczywiście liczyć się trzeba o braku homologacji, FV itd, tańsze rzeczy przyleca jako gift, bez cła, podatku etc....
...z LG 4X HD i Tap II
Na eBay w USA koleś i tak kupuje u chińczyka, lampa taka sama nawet ta sama, transport do PL w tym samym terminie.
Asortyment maja potężny, ba.... mega potężny.
Jest w czym przebierać, oczywiście liczyć się trzeba o braku homologacji, FV itd, tańsze rzeczy przyleca jako gift, bez cła, podatku etc....
...z LG 4X HD i Tap II
Janusz626 napisał(a):tomas7... jest coś dedykowanego dla Ciebie![]()
ja już mam
tomek

M6 GH Sport Galaxy Grey
I ja się pochwalę świeżo zamontowanymi światłami. Zakupione na ebayu z linku:
http://www.ebay.de/itm/130929027353?ssP ... 1439.l2649
Tak to wygląda u mnie:
Ściemniają się po włączeniu świateł

P.S Podziękowania dla kolegi zielony110 za podpowiedzi w kwestii demontażu zderzaka.
http://www.ebay.de/itm/130929027353?ssP ... 1439.l2649
Tak to wygląda u mnie:

Ściemniają się po włączeniu świateł

P.S Podziękowania dla kolegi zielony110 za podpowiedzi w kwestii demontażu zderzaka.
- Od: 15 lis 2012, 21:12
- Auto: GH 2.0 l MZR DISI 2012 Kombi
no i elegancko 
- Od: 25 sie 2013, 10:58
- Auto: Mazda 6 GH
2.0 MZR-CD
2008r
mailo napisał(a):A co sadzicie o takich?
Ma ktoś może zamontowane takie?
Mamy tutaj do czynienia z gotową kratką z zamontowanymi światłami led. Nie wiadomo jakiej to jest faktycznie jakości, jak świecą zastosowane diody oraz jak jest z kątem świecenia tych ledów.
No i sam fakt że zakup tylko w Chinach.
..dla diesla nie bardzo ponieważ zasłoni hmm... 75-80% wlotu powietrza do IC, może nie być mu już tak chłodno...