Problem z radiem z nawigacją mazda 6 II rok 2009
Strona 1 z 1
Mam pytanie posiadam mazde 6 II rok 2009 2.0 diesel. Problem polega na tym mam radio z nawigacją padło mi. Podłączyłem przelotke do ładowania telefonów pod gniazdo zapalniczki . Zrobiłem to któryś raz i radio się zawiesiło, ustawilo sobie samo fale przestały działać wszystkie przyciski i radio przestało reagować. Po wyłączeniu zapłonu radio już się nie włączyło. Dałem do naprawy, powiedziano mi u elektromechanika że padł soft radia i mi naprawił. Zapłaciłem 200zl powiedział mi że nie daje gwarancji ile to podziała i miał rację po 4miesiacach znowu przy tej samej sytułacji radio przestało działać. Proszę o pomoc czy warto naprawiać to radio czy kupić inne. Z góry dziękuję za pomoc.
- Od: 24 kwi 2020, 18:46
- Auto: Mazda 6 2009 rok 2.0 dieasel
To chyba nie oryginalna nawigacja. Z oryginalnymi nie miałem nigdy takiego problemu.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Witam.
Wiem że minęło sporo czasu od Twojego wpisu. Też mam Mazde 6 z orginalną nawigacją tak się robi jak odłączy się akumulator. Też podłączam ładowarkę pod zapalniczkę ale nic się nie dzieje, widocznie kabel robi jakieś przepięcie. Jak masz orginalną navi to musisz mieć trzy płyty A,B,C z mapami w pudełku ,Z czego płyta A jest restartująca system w takich sytuacjach.
Wiem że minęło sporo czasu od Twojego wpisu. Też mam Mazde 6 z orginalną nawigacją tak się robi jak odłączy się akumulator. Też podłączam ładowarkę pod zapalniczkę ale nic się nie dzieje, widocznie kabel robi jakieś przepięcie. Jak masz orginalną navi to musisz mieć trzy płyty A,B,C z mapami w pudełku ,Z czego płyta A jest restartująca system w takich sytuacjach.
- Od: 5 sie 2018, 13:32
- Auto: Mazda 6 GH. 2,0 D 140KM
Rok produkcji 2008
Właśnie walczyłem z taką nawigacją z dziwnymi odpałami typu "sama się wyłączyła i nie odpala" w dodatku jeszcze coś sama mieli mechanizmem od płyt nawigacyjnych, ciągle pożera prąd. Niestety nie za pierwszym razem trafiłem. Po jakiś tam czynnościach serwisowych i wymianie kilku elementów nawigacja zadziałała. Niestety właściciel cieszył się 3tyg. i problem powrócił. Teraz trafiłem i mam nadzieję, że problem rozwiązany. Pękają ścieżki na płytce drukowanej, niestety na wewnętrznych warstwach. Mam nadzieję że to jednorazowy przypadek bo usterka naprawdę ciężka do namierzenia i nie wiadomo co będzie dalej, czy następne ścieżki nie będą pękać. Zobaczymy.
To mi wygląda na bajkę dla niezorientowanego.
Doman1985 napisał(a):powiedziano mi u elektromechanika że padł soft radia i mi naprawił.
To mi wygląda na bajkę dla niezorientowanego.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Strona 1 z 1