Witam,
Czy ktokolwiek spotkał się z możliwością zakupu tylnych nadkoli do M6 GH, ale plastikowych i lepiej chroniących od kamieni ranty błotników tylnych niż oryginalne z filcu?
Jeśli tak jakie wrażenia z użytkowania ?
pozdrawiam
K.
Plastikowe nadkola do GH na tył. Czy są już dostępne?
Strona 1 z 1
Chyba ten model nie jest ulubieńcem rudej... rdzy...
Na tą chwilę nie spotkałem się z takimi wyrobami...
Jak ktoś znajdzie, to proszę podać namiary...
Na tą chwilę nie spotkałem się z takimi wyrobami...
Jak ktoś znajdzie, to proszę podać namiary...
Witam,
Podłączę się pod to zapytanie. Czy może ktoś już montował plastikowe nadkola na tył do M6 GH kombi? Jeżeli tak to gdzie można je kupić. Na allegro znalazłem tylko oferty do GG/GY. Mam zamiar robić konserwację za 2 tyg. i przy okazji dobrze byłoby wymienić za jednym razem.
Pozdrawiam
PW
Podłączę się pod to zapytanie. Czy może ktoś już montował plastikowe nadkola na tył do M6 GH kombi? Jeżeli tak to gdzie można je kupić. Na allegro znalazłem tylko oferty do GG/GY. Mam zamiar robić konserwację za 2 tyg. i przy okazji dobrze byłoby wymienić za jednym razem.
Pozdrawiam
PW
- Od: 25 cze 2010, 10:19
- Auto: M6 GH 2008 2.0 Pb
wcześniej
M6 GY 2004 2.0 ON
Poradziłeś sobie jakoś z tym? Coś znalazłeś?
Ja osobiście w poprzednim autku, jakim było Mazda 3 BK, wywaliłem ten filc po prostu konserwacją do podwozia, bodajże marki SIKA. Świetnie stwardniało i było higroskopijne. Filc nie pił wody i był o wiele bardziej sztywniejszy.
Akustycznie nie odczułem różnicy, bo "3" to chyba nigdzie wyciszenia nie ma fabrycznie
Ja osobiście w poprzednim autku, jakim było Mazda 3 BK, wywaliłem ten filc po prostu konserwacją do podwozia, bodajże marki SIKA. Świetnie stwardniało i było higroskopijne. Filc nie pił wody i był o wiele bardziej sztywniejszy.
Akustycznie nie odczułem różnicy, bo "3" to chyba nigdzie wyciszenia nie ma fabrycznie
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
Na chwilę obecną zrobiona konserwacja podwozia i profili zamkniętych przez mojego mechanika. Filcowe nadkola założone ponownie po konserwacji, ale jak tylko pojawią się plastikowe oferty tego typu rozwiązania to je założę. Mechanik po zdjęciu osłon z przodu i z tyłu mówił, że wszystko wygląda bardzo dobrze jak z fabryki i na razie brak ognisk korozji. Ten położony preparat jest przezroczysty więc też łatwiejsze będzie wychwycenie pojawiającej się rdzy.
- Od: 25 cze 2010, 10:19
- Auto: M6 GH 2008 2.0 Pb
wcześniej
M6 GY 2004 2.0 ON
Beny napisał(a):Moja tez szwedka ale mam zwykle.Masz na całości?A zaglądałes pod spod czy tam sie cos nie dzieje?
Tak mam na całości dodatkowo są wypuszczone na te ranty nadkoli. Nie zaglądałem tam od zakupu ale jak patrzyłem na podwozie to wygląda nieźle. Była przez poprzednika konserwowana mam nawet na to jakąś nalepkę na tylniej szybie.
Strona 1 z 1