Problem z pilotem

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez dawid.home » 20 kwi 2017, 11:07

Witam.

Od prawie trzech lat posiadam mazdę 6 II 2008 2,5 benzynkę. Nie mogę powiedzieć najmniejszego złego słowa na nią do zeszłej soboty... W piątek wróciłem z pracy, auto zamknięte zostawiłem pod blokiem a w sobotę rano auto nie wykrywa mi "pilota". Mało tego – w systemie bezkluczykowym – w owym pilocie jest normalny kluczyk – jak otworzę nim drzwi cały czas wyje alarm i nic nie mogę zrobić. Oczywiście baterie zostały sprawdzone, nie rozkodował się bo drugi pilot od tego samego dnia tak samo reaguje. Akumulator sprawdzony, bezpieczniki sprawdzone. Najgorsze jest to że mimo samochód otworzę tym kluczykiem to nic nie mogę zrobić. Żadna kontrolka się nie zaświeca ( tylko auto z kłódką ) . kierownica zablokowana i tylko laweta została. Zapłonu nie mogę załączyć więc nawet kompa nie podłączysz. A najgorsze jest to że gdzie dzwonię to każdy mnie spławia to serwisu a serwis jeden mnie spławił a drugi termin na 28 kwietnia... Może ktoś się spotkał z takim problemem... proszę o pomoc....
Ostatnio edytowano 20 kwi 2017, 19:13 przez rafałmazda, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Poprawa tytułu
dawid.home

Postprzez airbob » 25 kwi 2017, 00:47

A alarm masz dokładany czy oryginał mazda ?
Jak dokładany to tak często się robi aby otwarcie mechanicznym kluczykiem nie powodowało wyłączenia alarmu aby złodziej jak przekręci zamek nie rozbroił alarmu. Najwyżej jest zwłoka na dokopanie się do wyłącznika serwisowego i wykonanie odpowiedniej sekwencji przyciśnięć ewentualnie odpowiednie sekwencja przekręceń stacyjki dezaktywuje alarm.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Forumowicz

Od: 18 gru 2007, 10:55

Postprzez dawid.home » 26 kwi 2017, 10:13

Dzięki ale alarm mam orginał.
dawid.home