Witajcie,
Zastanawiam się czy w naszych Mazdach (GH kombi) jest możliwość zwolnienia rygla bagażnika?
Tłumaczę o co chodzi. Wrzucamy coś do bagażnika, wsiadamy i ruszamy. Od tego momentu otwarcie bagażnika z zewnątrz jest niemożliwe żeby np. na światłach ktoś nam czegoś nie ukradł. Przycisk otwierający bagażnik zaczyna działać dopiero po wyłączeniu silnika. Czy jest jakaś metoda żeby zwolnić rygiel bez gaszenia auta? Otwieranie i zamykanie auta przełącznikiem kolo klamki otwierającej drzwi nic nie daje. Też tak macie?
Zwalnianie rygla bagażnika bez gaszenia silnika
Strona 1 z 1
Hej
A to nie jest czasami tak jak w innych przypadkach, a mianowicie tak jak to u mnie występuje – aby otworzyć bagażnik podczas odpalonego auta muszę zapiąć ręczny (choćby 1 ząbek). Wtedy bez problemu ktoś może otworzyć bagażnik, nawet jeśli kluczyk znajduje się w środku auta. Nie wiem czy tak jest w kombi, czy rozwiązane jest to inaczej...
A to nie jest czasami tak jak w innych przypadkach, a mianowicie tak jak to u mnie występuje – aby otworzyć bagażnik podczas odpalonego auta muszę zapiąć ręczny (choćby 1 ząbek). Wtedy bez problemu ktoś może otworzyć bagażnik, nawet jeśli kluczyk znajduje się w środku auta. Nie wiem czy tak jest w kombi, czy rozwiązane jest to inaczej...
Pozdrawiam
Adrian
Adrian
- Od: 6 wrz 2012, 13:17
- Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90
Strona 1 z 1