Brak dźwięku z Bose
Strona 1 z 1
Witam. Kilka miesięcy temu naprawiałem wzmacniacz gdyż radio kompletnie nie działało, tzn działało – wydawało przeraźliwy pisk / zgrzyt . więc lepiej było wyłączyć. Dziś po wyłączeniu silnika i wróceniu po ok 30min kompletna cisza, normalnie wszystko działa, ładuje płyty , piosenki ale już nie odtwarza, przełączyłem na radio wyszukałem stacje i dalej kompletna cisza. Czy możliwe że znowu padł wzmacniacz ? jeszcze nie sprawdzałem kabli i bezpieczników ze względu na porę ale ktoś może coś poradzić czy spotkał się z podobnym problem. Wcześniej jak szlak trafił wzmacniacz to przynajmniej wiedziałem bo wydawał piski a teraz cisza 
- Od: 3 sty 2016, 22:42
- Auto: Mazda 6 Sport 2.5 2008
ponoc to bolaczka tego modelu ze wzmaki pasja..
E
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
dzis mam zamiar posprawdzac wszystko i upewnie sie co padlo. jesli znowu wzmacniacz to sie zalamie. Czy ktos kiedys staral sie uruchomic dzwiek bez wzmacniacza ?
co bylo?
E
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Też jestem ciekaw bo z inną usterką niż wzmacniacz jeszcze się nie spotkałem.
UWAGA URLOP Wrzesień 1 – 14.09.2025
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Powiem szczerze że nie mogę opisać dokładnie co znajomy elektryk samochodowy zrobił, gdyż za dawną przysługę pogrzebał przy tym, a 20 zł poszło na flaszkę
Mówił coś o jakimś cholerstwie które pokrywa cała płytę główną, jakaś zaschnięta maź. Ogólnie naprawia tego typu wzmacniacze. Co zrobił dokładnie nie pytałem, ciesze się że znowu działa. Jeśli ktoś by kiedyś potrzebował pomocy w tego typie sprawie, dam kontakt do niego na pw. może i komuś pomorze. Ja niestety nie jestem elektrykiem i się nie znam.
Czyli jednak wzmacniacz. Widać poprzednia naprawa nie była wykonana właściwie. Jak temat powróci a prawie na pewno powróci to zapraszam. 
Ta powłoka na płytce drukowanej to zabezpieczenie przed wilgocią i w żadnym wypadku nie wolno jej usuwać a w miejscach naprawy należy ją odtworzyć. W brew pozorom przy podłodze jest dużo wilgoci która się wykrapla na metalowych elementach obudowy oraz na nóżkach elementów elektronicznych. Np we wzmacniaczach w Saabie producent nie dał takiej powłoki i tam wzmacniacze jak padają to zazwyczaj nie ma już co ratować bo wszystko jest skorodowane.
Ta powłoka na płytce drukowanej to zabezpieczenie przed wilgocią i w żadnym wypadku nie wolno jej usuwać a w miejscach naprawy należy ją odtworzyć. W brew pozorom przy podłodze jest dużo wilgoci która się wykrapla na metalowych elementach obudowy oraz na nóżkach elementów elektronicznych. Np we wzmacniaczach w Saabie producent nie dał takiej powłoki i tam wzmacniacze jak padają to zazwyczaj nie ma już co ratować bo wszystko jest skorodowane.
UWAGA URLOP Wrzesień 1 – 14.09.2025
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
Strona 1 z 1