prawe lusterko składa sie a lewe nie
Strona 1 z 1
szanowni koledzy.........mam problem ze składaniem lusterek zewn. po naciśnięciu przycisku do składania lusterek,prawe ładnie się zamyka a lewe ani drgnie.......natomiast słychac jak pracuje silniczek......pracuje tak długo dopuki nie wyciągnę kluczyka ze stacyjki......po wyciągnięciu kluczyka jeszcze kilka sekund słychac prace silniczka i zatrzymuje sie. prosze o pomoc co z tym zrobic...dzieki
- Od: 24 maja 2013, 20:34
- Auto: mazda 6 2.0 MZR-CD GTM 2008r
uuu kolego, jeśli słyszysz pracujący silniczek a lusterko ani drgnie, to chyba bez wymiany się nie obejdzie.
Jeśli gracasz trochę przy autku to spróbuj rozebrać i sprawdź co jest nie tak, ale nie jestem pewien czy jest dojście do niego bo nie miałem okazji rozbierać.
Jeśli gracasz trochę przy autku to spróbuj rozebrać i sprawdź co jest nie tak, ale nie jestem pewien czy jest dojście do niego bo nie miałem okazji rozbierać.
Witam. Miałem ten sam problem z lewym lusterkiem. Niestety mam dla Ciebie złą wiadomość. A mianowicie całe lusterko jest do wymiany. Na 100% masz uszkodzoną zębatkę która chowa i otwiera lusterko. Jest ona niewymienialna. U mnie elektryk rozkręcił lusterko i nic nie mógł zrobić. Decyzja była jedna. Wymiana na używane z allegro. Koszt to około 250-300zł. Zostaw sobie tylko dekielek w kolorze swojego auta jeżeli jest w dobrym stanie bo używane mogą posiadać rysy. Najprawdopodobniej przy otwieraniu albo zamykaniu musiał ktoś dotknąc lub przytrzymać lustertko i mechanizm a są to plastikowe zębatki pękł. Niestety ale nie wolno dotykać lusterka jak jest zamykane lub otwierane a nawet jak ktoś na parkingu je przypadkowo obruci to nie powinno się je samemu ręcznie odchylać tylko nacisnąc przycisk automatu składania. Pozdrawiam.
- Od: 5 wrz 2012, 18:48
- Auto: Mazda 3 BN HB 2017
2.0 SkyActiv-G 120KM 6MT SkyEnergy Jet Black + Led + Navi
oraz
Mazda 2 DJ 2015
1.5 Sky-Activ G 5MT
Deep Crystal Blue
oraz
Mazda 5 CW 2012 Navi
2.0 Petrol 6MT 150 KM Brilliant Black
Strona 1 z 1