Kontrolki
Strona 1 z 1
Witam. Po zmianie piasty z ABS w lewym przodzie wyskoczyło mi kilka blędów na wyświetlaczu – ABS, kontrola trakcji, No Disc i gdy włączam tempomat zapala sie pomarańczowa lampka Cruse ale gdy nacisnę na kierownicy przełącznik lampka nie zmienia koloru na zielony i tempomat się nie włącza. Próbowałem ściągnąć klemy z akumulatora ale nie pomogło. Jak moge temu zaradzić?? Może jakiś interfejs diagnostyczny?? ELM 327??
Ostatnio edytowano 22 sty 2016, 18:19 przez rafałmazda, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawa literówki w tytule
Powód: poprawa literówki w tytule
-
dareox
Jak dla mnie to uszkodziłeś kable przy czujniku ABS przy kole. Nie pamiętam jak on jest zamontowany ale sprawdź kabel czy nie jest uszkodzony.
Co do ELM327 to na forum masz cały temat dotyczący Forscana – od tego powinieneś zacząć.
Co do ELM327 to na forum masz cały temat dotyczący Forscana – od tego powinieneś zacząć.
A jeśli są to tylko błedy- kable i czujnik są ok, to czy usunę je ELM 327?? I pytanie o ELM 327 – czy moge za jego pomocą usunąc wszystkie błędy i czy jest to jedynie kwestia oprogramowania??
-
dareox
Samym ELM327 nie usuniesz – potrzebny jest odpowiedni program. :
Nie wszystkie błędy da się usunąć tak od razu – ale dotyczą one głównie PCM. Jeśli chodzi o ABS po usunięciu przyczyny powinny się wszystkie bez problemu usunąć.
Nie wszystkie błędy da się usunąć tak od razu – ale dotyczą one głównie PCM. Jeśli chodzi o ABS po usunięciu przyczyny powinny się wszystkie bez problemu usunąć.
Oki, spróbuję usunąć błędy, jeśli się nie da to rozwiązaniem może być wymiana sensora abs z kablem, na starym wszystko było ok
-
dareox
Strona 1 z 1