Witajcie,
Czy przerabiał ktoś może temat dołożenia fabrycznego bluetooth'a (odbieranie połączeń telefonicznych) ?
Zestaw składa się z fabrycznego radia z obsługą bluetooth, kierownicą z przyciskami odbioru połączeń i mikrofonu zlokalizowanego w okolicach lampek sufitowych obok kierowcy.
Orientuje sie ktoś może jakie oznaczenia ma radio z obsługą bluetooth?
Pozdrawiam,
Michał
Dołożenie fabrycznego bluetooth'a
Strona 1 z 1
Jestem posiadaczem mazdy GH opcja exclusive+ bluetooth byl jako opcja. Auto jest z polskiego salonu.
Wojtek nie wszystkie maja, moja tez nie ma ale praktycznie wszystkie da się rozbudować.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Na pewno swego rodzaju rozwiazaniem jest montaz tej stacji multimedialnej z androidem lub win CE, która po prostu ma wbudowaną obsługę bluetooth.
Dobre i chyba tańsze rozwiązanie to właśnie ta stacja
Jedynie trzeba się pogodzić z brakiem obsługi komputera :/ Chociaż nie wiem jak nowsze modele może już ogarniają to.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Obsluge komputera to chcialbym zatrzymac 
Problem jest tylko z oryginalnym radiem wydaje mi sie, zeby dostac takie z obsluga bluetooth. No i ten mikrofon obok lampy...
Bo kierownic z przyciskami troche jest.
Problem jest tylko z oryginalnym radiem wydaje mi sie, zeby dostac takie z obsluga bluetooth. No i ten mikrofon obok lampy...
Bo kierownic z przyciskami troche jest.
Do obsługi bluetootha potrzebny jest moduł, koszt na allegro około 130PLN. Do tego mikrofon na podszybiu no i wiązka kabli i kierownica z guzikiem do bluetootha. Ja na razie mam kierownice i mikrofon.
Szukam modułu z wtyczką do kompletu bo na allegro same gołe, a całej wiązki to mi się wymieniać nie uśmiecha. Wydaje mi się że radio zadziała każde (ja mam 2 uszykowane).
krystian77 napisał(a):Do obsługi bluetootha potrzebny jest moduł. Wydaje mi się że radio zadziała każde (ja mam 2 uszykowane).
dokładnie. u mnie jak się coś bluetoothem pochrzaniło to wymieniali moduł a nie radio.
Mikrofon jest wbudowany z tego co wiem na podszybiu w przodzie, u góry koło świateł jest czujnik ruchu od alarmu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Od: 24 sie 2014, 23:10
- Auto: Obecnie:Mazda3 BK Z6 '07 Sport Galaxy Grey by Daniel
Poprzednio:
Mazda6 Sport GH L5 '08 Cristal White Pearl by Daniel
Hej,
zgłębiłem temat dołożenia fabrycznego bluetooth'a i koniec końców zrezygnowałem z racji nakładu pracy oraz kosztów no i czasu.
Wymagane elementy:
– kierownica obsługująca zestaw głośnomówiący (zaczynają się od 200 zł)
– Wyświetlacz z całą obudowa mającą u góry od połowy siatkę a pod siatką znajduje się mikrofon (od 100 zł)
– moduł bluetooth (od 100 zł)
– wiązka (ciężko oszacować, żeby wydostać wiązki odpowiedzialne za bluetooth trzeba pruć główną wiązke. handlarze nie są do tego chętni)
Żeby całość zamontować porządnie, trzeba zdemontowac konsole, przedni panel, kierownicę.
Wrzucę poniżej schematy elektryczne odpowiedzialne za zestaw głośnomówiący bluetooth.
Wychodzi minimum 400 zł nie licząc wiązki. Trzeba natrudzić się, żeby znaleźć części w dobrym stanie, napracować się z zamontowaniem tego. Jestem z naury upartym perfekcjonistą i zadecydowałem, że gra jest nie warta świeczki. Wolę tą kasę zainwestować w stację multimedialną
Pozdrawiam
zgłębiłem temat dołożenia fabrycznego bluetooth'a i koniec końców zrezygnowałem z racji nakładu pracy oraz kosztów no i czasu.
Wymagane elementy:
– kierownica obsługująca zestaw głośnomówiący (zaczynają się od 200 zł)
– Wyświetlacz z całą obudowa mającą u góry od połowy siatkę a pod siatką znajduje się mikrofon (od 100 zł)
– moduł bluetooth (od 100 zł)
– wiązka (ciężko oszacować, żeby wydostać wiązki odpowiedzialne za bluetooth trzeba pruć główną wiązke. handlarze nie są do tego chętni)
Żeby całość zamontować porządnie, trzeba zdemontowac konsole, przedni panel, kierownicę.
Wrzucę poniżej schematy elektryczne odpowiedzialne za zestaw głośnomówiący bluetooth.
Wychodzi minimum 400 zł nie licząc wiązki. Trzeba natrudzić się, żeby znaleźć części w dobrym stanie, napracować się z zamontowaniem tego. Jestem z naury upartym perfekcjonistą i zadecydowałem, że gra jest nie warta świeczki. Wolę tą kasę zainwestować w stację multimedialną
Pozdrawiam
Strona 1 z 1