od jakiegoś czasu zdarza mi się, że mruga mi kontrolka poduszek. Pomruga kilka godzin lub kilka dni i przestaje. Mruga nieregularnie. Sprawdziłem kody błędów lepszym programem i pokazało mi coś takiego:
Kod: B1127 Obwód sterujący odpalaniem bocznej poduszki powietrznej po stronie pasażera
Dodatkowe symptomy usterki: Rezystancja w obwodzie powyżej wartości progowej
Moduł: Moduł układu SRS
migająca kontrolka poduszek
Strona 1 z 1
Napisz nam jak mruga...
Dopisano 20 sie 2014, o 12:28:
Częstym powodem są brudne styki na złączkach... Jeżeli nie to, to proponuje się wymianę samego modułu SRS
Dopisano 20 sie 2014, o 12:28:
corsair9 napisał(a):Kod: B1127 Obwód sterujący odpalaniem bocznej poduszki powietrznej po stronie pasażera
Częstym powodem są brudne styki na złączkach... Jeżeli nie to, to proponuje się wymianę samego modułu SRS
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Problem rozwiązany. Przypadkiem znalazłem temat, w którym już ktoś to poruszał. Okazało się że kable od poduszki są dość odsłonięte w okolicy nóg pasażera z tyłu, pod siedzeniem przedniego pasażera, taka żółta wtyczka i ktoś musiał mi je zruszyć. Poruszałem kablami i wszystko jest w porządku.
- Od: 14 mar 2014, 05:49
- Auto: Mazda 6 GJ 2.5b 192KM SkyActive SkyPassion
corsair9 napisał(a):Poruszałem kablami i wszystko jest w porządku.
wyczyść przy okazji styki w tej wtyczce (zachowaj szczególną ostrożność) i złóż ja poprawnie, a będzie dobrze na dłuuugi czas
Arkana , Captur , Mii
Strona 1 z 1