Witam Szanownych Forumowiczów,
Mam Mazde 6 GH 1.8 w wersji Classic. Ta wersja nie wystepuje w Polsce. Auto sprowadzone z Estonii. Niestety w tej wersji nie ma komputera pokładowego. Zastanawiam się nad dokupieniem takowego, jednak nie mam pojęcia od czego zacząć. Czy jak kupie moduł komputera (powiedzmy na allegro) to czy będę mógł go normalnie podpiąć do autka ? Czy musze jeszcze jakieś inne rzeczy skombinować?
Na allegro widziałem moduły oznaczone takim symbolem:
CONTROL UNIT-BCM
GS1E 67 560H M
Czy takie coś rozwiąże moj problem?
Pozdrawiam
K
Doposażenie Mazda6 GH – Montaż komputera pokładowego.
Strona 1 z 1
onyx napisał(a):Temat ma zły tytuł
no juz poprawilem...
krafcoo napisał(a):Czy jak kupie moduł komputera (powiedzmy na allegro) to czy będę mógł go normalnie podpiąć do autka ? Czy musze jeszcze jakieś inne rzeczy skombinować?
moze zacznijmy od poczatku... witam na forum i prosze o uzupelnienie profilu uzytkownika...
a co do Twojego projektu... hm... na dwoje babka wrozyla... tzn. w M5 CR mozna doposazyc auto w trip komputer i polega to na wymianie wyswietlacza centralnego:
viewtopic.php?f=120&t=86943
natomiast w M6 GG/GY juz nie tak latwo... trwaja proby
viewtopic.php?f=60&t=31120
w M6 GH... hm... musisz miec przynajmniej lewa strone przyciskow na kierownicy (moze ktorys z kolegow wrzuci zdjecie przycisku INFO? dziekuje

wtedy juz mozesz przelaczyc wszystko i zobaczymy czy jest plug & play...

ja stawiam, ze trip komputer odpali
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek napisał(a):moze ktorys z kolegow wrzuci zdjecie przycisku INFO? dziekuje
wersja przed fece liftem (wziete z tematu o bluetooth):
tutaj przycisku INFO nie ma. Wszystko sterowane jest strzalkami
Będąc na fali ''doposażanie'' trochę odgrzebuje temat 
W środę będę wiedział czy jest możliwość doposażenia w komputer.
Zaciekawił mnie poniższy obrazek, szybkie wymontowanie wyświetlacza i kod mojego zgadza się z tym W/O (with out?)
Ten GAL1 zamówiony i w środę przeprowadzę testy.
Myślę, że brakujące przewody w wiązce to od climatronica
WILL SEE
W środę będę wiedział czy jest możliwość doposażenia w komputer.
Zaciekawił mnie poniższy obrazek, szybkie wymontowanie wyświetlacza i kod mojego zgadza się z tym W/O (with out?)
Ten GAL1 zamówiony i w środę przeprowadzę testy.
Myślę, że brakujące przewody w wiązce to od climatronica
WILL SEE
Na początku dziękuje koledze rewiblack za rozpracowanie tematu.
Zgłębiając temat ja również doposażyłem swoja Mazdę w TripComputer.
Moje wnioski: GAL1 i GAA9 elektrycznie są na 99,9% identyczne(wizualnych różnic nie stwierdziłem).
Różnica dotyczy zawartość pamięci EEPROM 93c56.
Najbardziej kosztowne było dla mnie zdobycie zawartości pamięci GAL1, zaprogramowanie pamięci 10minut zabawy i mogę się cieszyć zabawą z Trip Computerem.
Jeszcze raz dzięki za pomoc
Zgłębiając temat ja również doposażyłem swoja Mazdę w TripComputer.
Moje wnioski: GAL1 i GAA9 elektrycznie są na 99,9% identyczne(wizualnych różnic nie stwierdziłem).
Różnica dotyczy zawartość pamięci EEPROM 93c56.
Najbardziej kosztowne było dla mnie zdobycie zawartości pamięci GAL1, zaprogramowanie pamięci 10minut zabawy i mogę się cieszyć zabawą z Trip Computerem.
Jeszcze raz dzięki za pomoc

Strona 1 z 1