Zatrzaśnięta tylna klapa.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez szubex82 » 13 maja 2013, 21:48

Witam, nie mogę otworzyć tylnej klapy bagażnika(kombi). Przy otwieraniu z centralnego zamka nie słychać pracy siłownika od wewnątrz otwieranie awaryjne też nic nie daje z zewnątrz próbuję się dostać do siłownika ale nie mogę całkowicie zdjąć wewnętrznej obudowy klapy. Może ma ktoś pojęcie co zrobić żeby chociaż otworzyć klapę aby zdemontować siłownik?
Początkujący

Od: 13 sty 2013, 12:18
Auto: Mazda 6 kombi 2.0 Diesel 140KM GH 2008r. RF-7J

Postprzez Janusz626 » 14 maja 2013, 09:58

szubex82 napisał(a):od wewnątrz otwieranie awaryjne też nic nie daje

...tzn od wewnątrz bagażnika nad zamkiem jest taka klapka/okienko i tam jest awaryjne otwieranie klapy bagażnika, trzeba tam taką dźwigienkę pchnąć,.... tam próbowałeś ??
Forumowicz

Od: 11 wrz 2007, 16:14
Auto: Mazda 6 2.0 Sky-G 2017 SkyPassion

Postprzez szubex82 » 14 maja 2013, 21:51

Próbowałem nie działa .Sprawa jest beznadziejna bo rozebrałem prawie całkiem plastik z klapy żeby dostać się do siłownika ale bez otworzenia klapy nie da rady go zdemontować a klapy ni hu.. nie idzie otworzyć nawet koleś który montuje centralne zamki ręce rozkłada .Domniemywam że wpadło coś do mechanizmu siłownika bo rozwiercałem ostatnio nity od starej ramki na tablicę rejestracyjną i resztki nitów wpadły do wnętrza klapy i z czasem mogło coś się dostać do siłownika i go gdzieś przyblokować bo elektrycznie siłownik działa .Jutro podjadę do gościa który otwiera awaryjnie auta zobacze co powie. Jak ktoś coś wie w tym temacie to bardzo bym prosił o pomoc bo przy dwójce małych dzieci to bez tylnego kufra to bida z nędzą :(
Początkujący

Od: 13 sty 2013, 12:18
Auto: Mazda 6 kombi 2.0 Diesel 140KM GH 2008r. RF-7J