Panel multimedialny dedykowany do Mazdy 6 GH
a zaglądałeś do tematu FAQ? wydaję mi się że nie, a tam masz opisane jak wymienić radio. Jeżeli nie czujesz się na siłach by samemu rozbierać konsolę, to poszukaj sklepów/serwisów CAR- AUDIO w swojej okolicy, popytaj podzwoń, może ktoś się podejmie wymiany radia. Ja zleciłem montaż serwisowi car-audio i żałuje wydanej kasy, bo wymiana radia jest prosta, więc polecam samemu się za to zabrać. Gorzej może z kamerką cofania, ale to też żadna filozofia.
-
Kamil
raki napisał(a):glowasiek napisał(a):czyli w sumie mozna powiedziec, ze nie ma nic ciekawego do GHwidzialem na ebay'u cos takiego ale ciekawe jak to sie sprawuje w rzeczywistosci
http://www.ebay.co.uk/itm/2-Din-Car-DVD ... 4161903115
Czy ktoś może testował ten model?
Zamowilem to 30.04.2012/tylko ze caly czarny model/ i do tej pory czekam az przyjdzie z fabryki.
Sprzedawca jest bardzo pomocny,ale podany okres oczekiwania 10-11 dni to sciema,nie maja zadnej jednostki na stanie i wszystko zamawiaja z Chin.
Zamowilem komplet z kamerka i tunerem,takze jak tylko przyjdzie i zamontuje dam znac co i jak.
- Od: 6 mar 2012, 03:48
- Auto: M6 GH MZR-CD 2.0 Sport
Black bad\''/girl
Nom, widzialem, ze ten sam sprzedawca mial dwie rozne aukcje, na jednej lokalizacje jako UK a na innej wlasnie Chiny
tak czy siak mysle, ze za ta kase warto
czekamy na relacje i wrazenia juz po zainstalowaniu a kto wie moze wiecej osob sie skusi 
tak testuj testuj jaka cena??? z przesyłka
? w sumie???
- Od: 9 mar 2011, 22:23
- Auto: Mazda 6 2009 2.5L 170 KM USA
moze nie za bardzo na temat... lecz z tym sprzedawca mialem problemy... 
oparlo sie o centrum rozwiazywania sporow...
ps. sprzecik z opisu wyglada super
oparlo sie o centrum rozwiazywania sporow...

ps. sprzecik z opisu wyglada super
glowasiek napisał(a):extra by bylo wrzucic na to tomtoma
powinno pójść bez problemu. Wszystko zależy od tego, w jaki sposób uruchamia się nawigacja, ale myślę że tylko ja miałem taki dziwny problem z odpaleniem jakiegokolwiek programu nawigacyjnego, w tej powinno pójść bezproblemowo
Wojtek napisał(a):centrum rozwiazywania sporow.
bo Ty konfliktowy człowiek jesteś

-
Kamil
Znalazłem trochę info na temat tej stacji:
http://www.mazda6forums.co.uk/newforum/ ... pic=603.15
Zdjęcia:
http://www.keepandshare.com/photo/41254 ... zda-6-2009
http://www.mazda6forums.co.uk/newforum/ ... pic=603.15
Zdjęcia:
http://www.keepandshare.com/photo/41254 ... zda-6-2009
- Od: 9 mar 2012, 17:32
- Auto: Mazda 6 1.8 TS 2008
wyglada super.
Moze w przyszlosci sie skusze
Moze w przyszlosci sie skusze
Witajcie!
Macie może jakiś nowszy soft do stacji VM 9950 ?
Pisałem do VIVO raz mi odpowiedzieli że instalacja samemu to strach, drugi raz bez odpowiedzi.
Macie może jakiś nowszy soft do stacji VM 9950 ?
Pisałem do VIVO raz mi odpowiedzieli że instalacja samemu to strach, drugi raz bez odpowiedzi.
- Od: 20 sie 2006, 22:39
- Auto: Mazda 6 2.0 2009r AT HB 42500km.
piotrek0077 napisał(a):Pisałem do VIVO raz mi odpowiedzieli że instalacja samemu to strach
strach dla nich ze im dodatkowa kasa ucieknie
Co do softu to zamiast pisac, zadzwon i bedziesz mial odpowiedz od reki (mam nadzieje)
piotrek0077 napisał(a):drugi raz bez odpowiedzi.
ja pisalem do nich jakies 3m-ce temu i do tej pory odpowiedzi nie dostalem
softy do tych urządzen opartych na windowsie to najwieksza tajemnica. Niby wszystko to samo, ale wizualnie różnią się od siebie, jedni mają softy obrandowene, inni (jak ja) nie. Widziałem taką samą stacja jak moja, ale wizualnie system jest zupełnie inny.
-
Kamil
Kamil napisał(a):Widziałem taką samą stacja jak moja, ale wizualnie system jest zupełnie inny.
hehehhe...juz gdzies o tym pisalem... wszystkie te stacje (dedykowane czy nie) powstaja u naszych daaaaalekich przyjaciol...
a dokladniej chyba w dwoch czy trzech firmach.
nastepnie sa sprzedawane i personalizowane... pod konkretnego sprzedawce... i on tutaj wymysla co chce miec, a czego nie...
do pelni szczescia potrzeba juz tylko oznaczen na obudowie
juz zagladalem do dwoch takich i niby kazda inna, a srodek ten sam
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
no tak, ale jak te softy/systemy ogarnąć? Nawet szukałem jakiś informacji na forum jakimś winCE i nikt nic nie wie, nie pomoże. szkoda, że nie ma wśród nas specjalisty od środowiska Win CE 
-
Kamil
Nie za bardzo rozumiem te problemy z softem.
Osobiście mam stację Vivo-Media
Zadzwoniłem jakiś czas temu do Pana Marcina podesłał mi nowy soft
i instrukcję jak ogarnąć jego wgranie.
Nie wiem czy jest już coś nowszego ale to co mam w pełni mi wystarcza więc nie zmieniam
pozdrawiam
B.
Osobiście mam stację Vivo-Media
Zadzwoniłem jakiś czas temu do Pana Marcina podesłał mi nowy soft
i instrukcję jak ogarnąć jego wgranie.
Nie wiem czy jest już coś nowszego ale to co mam w pełni mi wystarcza więc nie zmieniam
pozdrawiam
B.
- Od: 16 kwi 2011, 16:30
- Auto: M6 2.0D 140KM Dynamic
Witaj Bruno_73
Przeczytaj wiadomość na PW.
Przeczytaj wiadomość na PW.
- Od: 20 sie 2006, 22:39
- Auto: Mazda 6 2.0 2009r AT HB 42500km.
glowasiek napisał(a): czekamy na relacje i wrazenia juz po zainstalowaniu a kto wie moze wiecej osob sie skusi
Lofi napisał(a):tak testuj testuj jaka cena??? z przesyłka? w sumie???
Stacje odebralem osobiscie po dwudziestu dniach od zamowienia – mam blisko i nie chcialem miec niespodzianek przy odbiorze, wiec po kolei.
Na dzien dobry okazalo sie ze stacja jest bez tunera tv i sprzedawca doklada osobny za free – z czego juz nie bylem zadowolony bo to dodatkowy pilot i kolejne pudeleczko do upchniecia,gdzies.
Po sprawdzeniu reszty zabralem do domku i na drugi dzien zabralem sie za montaz.
Zaczalem od kamerki ,co poszlo nad spodziewanie latwo i szybko,bylo troche szukania kostki od wstecznego bo nie usmiechalo mi sie ciagnac przewodu do klapy,ale opanowane.
Podlaczenie stacji takze nie jest nad wyraz trudne,ale jest pare rzeczy ktore trzeba zrobic zanim sie wszystko zlozy.
Pierwsze odpalenie i ...
-radio dziala
-sd,usb,iphone dziala
-bluetooth nie dziala
-navi nie dziala
-kamera nie dziala
-podswietlenie klawiszy nie dziala
-po krotkiej zabawie i zgadywance klawisze na kierownicy dzialaja oprocz bluetooth
-wskazania komputera pokladowego nie dostepne
-tuner tv zalosny
Z braku czasu i pozna pore zostawilem jak jest na drugi dzien.
Studiowanie bardzo ogolnej instrukcji nic nie daje-nic tam nie ma.Telefon do sprzedawcy i sypanie problemami.Zajelo mi nastepne dwa dni i trzykrotne wyciaganie stacji aby zaczelo dzialac.
Takze wszystko rozwiazane oprocz dostepu do wskazan na malym wyswietlaczu ktore maja zostac rozwiazane z producentem,ale to zajmie troche czasu.Z tv zrezygnowalem,po tym jak trzeba dolozyc jeszcze £100 na lepszy tuner i antene zewnetrzna-przezyje bez.
Reasumujac stacja jest dobrze wykonana,ladnie komponuje sie z reszta,nie ma dziur czy szpar nie trzeszczy,Wyswietlacz dosc dobrze reaguje na dotyk,delikatny problem jest z ikonami przy dolnej krawedzi ze wzgledu na szeroka krawedz dolna.W sloncu nie ma rewelacji,ale z tym chyba malo kto sobie poradzil z producentow.Radio jakby gorzej odbiera niz fabryczne,szczegolnie na parkingach pietrowych.Gorny wyswietlacz caly czas pokazuje Navi System i nie ma opcji by wyswietlal co innego,ale wiedzialem o tym i godze sie na to.Navi dziala swietnie nawet przy Igo ktore teraz mam /docelowo beda Sygic/.
Calosc – stacja,tuner tv,kamera dedykowana kosztowala mnie £320 /poprzez opcje zloz oferte sprzedajacemu-zaakceptowana/
Nie wyobrazam sobie samemu rozwiazac wszystkich problemow przy montazu tej stacji i pomocy smiesznej instrukcji.Takze dostep do sprzedawcy ktory jest dostepny i w tym siedzi jest nie oceniony.
Nie polecalbym stacji bez wbudowanego tunera tv jesli ktos chce miec TV.
Jestem zadowolony ze stacji i mysle ze szlak zostal przetarty ,w razie czego sluze pomoca przy montazu i setup'ie.
Black bad\''/girl
Kamil napisał(a):Dlaczego nawigacja na początku nie działała?
nie widziala softu
trzeba bylo wejsc w setup navi i przydzielic plik wykonawczy .exe z karty SD
Black bad\''/girl