Niebieska lampa przy przedniej szybie
1, 2
Witam, mam mazde6 sport, i w konsoli podswietlania umieszczonej na suficie przy przedniej szybie zaraz za lusterkiem wstecznym jest malutka niebieska lampka/dioda. Swieci sie podczas pracy silnika. nie wiem do czego ona jest i co sygnalizuje, nie znalazlem niczego w instrukcji. Auto jest wyposazone w czujnik zmroku i deszczowy. Czy to cos od tego?
prosze o odpowiedz.
prosze o odpowiedz.
- Od: 8 sie 2011, 19:20
- Auto: Mazda 6 sport
Ta lampka to jest jakiś wynalazek producenta, żebyś po ciemku mógł znaleźć lewarek zmiany biegów. Ona nic nie sygnalizuje tylko się świeci na niebiesko i jest generalnie fajniej
W Hondzie też taka była... Może to japońcy mają jakiś taki fetysz, że nie trafiają w skrzynię...?
Poprawcie mnie jeżeli się mylę
Poprawcie mnie jeżeli się mylę
Rozwesela wnętrze szczególnie gdy ktoś jeździ dużo w nocy. (jak ja )
Zegary świecą po oczach, a ten blue led powoduje lekki półmrok w aucie.
Zegary świecą po oczach, a ten blue led powoduje lekki półmrok w aucie.
A ja lubię swoją Madzię........ :) czasami, a czasami nie
- Od: 2 wrz 2008, 15:24
- Auto: było Mazda 6 black wer GH `08 2.0 Diesel 6MT kołka 17", przebieg 138000, Bose etc.
od 21.04.2016 jest Mazda 6 GJ sedan black`16 diesel 2.2l -175 KM 6MT SkyPassion
hmm... dobrze że napisałeś bo mogłem na to nie wpaść że zegary można przyciemnić,
- Auto: było Mazda 6 black wer GH `08 2.0 Diesel 6MT kołka 17", przebieg 138000, Bose etc.
No mi trochę zajęło zanim się połapalem, że podświetlenie może działać w 2 trybach: cały czas to samo natężenie lub natężenie zależne od włączonych świateł mijania... Tak więc można korzystać z 2 poziomów podświetlenia bez kręcenia przez 15 min pokrętłem.
ta lampka oświetla lewarek od zmiany biegów
szczegół ale przemyślany

- Od: 1 wrz 2010, 15:30
- Auto: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/6/119798
Ja sobie tak myślę, że przydałoby się jeszcze podświetlenie pedałów. Zawsze byłoby łatwiej

Nie trzeba by było pamiętać który do czego tym bardziej, że niektórzy mają dwa, a inni trzy to już normalnie obłęd nie można by robić takich samych samochodów nawet ilością pedałów muszą się rożnić

Nie trzeba by było pamiętać który do czego tym bardziej, że niektórzy mają dwa, a inni trzy to już normalnie obłęd nie można by robić takich samych samochodów nawet ilością pedałów muszą się rożnić
Mariospin napisał(a):a czy nie jest to przypadkiem sygnalizacja działania bluetooth ?
na 100% nie ma to nic wspólnego z bluetooth. Po prostu żaróweczka nadaje lekkie światło wewnątrz. Jak dla mnie, jak napisał miras, bardzo przemyślane i pożyteczne
-
Kamil
Jest to podświetlenie lewarka, nic poza tym 
- Od: 11 wrz 2011, 08:41
- Auto: Mazda 6 2.5 Sport
1, 2