Zmiana wartosci wyswietlanego zasiegu na komputerze.
Strona 1 z 1
siemka , wczoraj zatankowalem do pelna i nie pojmuje dlaczego komputer obnizyl tak znacznie dystans, przy poprzednich tankowaniach zawsze przy pelnym mialem ponad 1000 a wczoraj 800
czyzby jakis problem ze spalaniem
, macie jakies sugestie
?
- Od: 8 lis 2010, 22:22
- Auto: M6 GH MZR-CD 2.0 SPORT
djdark4 napisał(a):zawsze przy pelnym mialem ponad 1000 a wczoraj 800 czyzby jakis problem ze spalaniem
a nie jezdziles ostatnio po miescie w korkach?
djdark4 napisał(a):150-160
zasieg jest brany ze sredniego spalania... im wiecej ci pali, tym mniejszy jest zasieg...
...prawdopodobnie
ja moge nawet wybrac sobie jaka metoda ma byc obliczana rezerwa... i jej wielkosc...
o jej o jej... no magik no67igor1 napisał(a):moge nawet wybrac sobie jaka metoda ma byc obliczana rezerwa... i jej wielkosc...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Kamil
Kamil napisał(a):o jej o jej... no magik no a dlaczego nie ufasz fabryce??
uf, uf
wole wiedziec na czym stoje, a raczej jade... podalem tylko jakie sa opcje i jak to sie dobiera...
dla przykladu:
jedziesz przez 1h autostrada ze srednia 100km/h ... ale na koncu zatrzymujesz sie, nie gaszac silnika...
spalanie powinienes miec (zalozmy – teoretycznie) 7l/100km , ale komputer liczy czas postoju na zalaczonej stacyjce... stad roznica... i twoja srednia predkosc (spalanie rowniez ) sie zmienia...
czyli zasieg zalezy od sredniego spalania...
Ps. a rezerwe mozna ustawic pomiedzy 1 – 14l
Panowie odgrzebie temacik
Mianowicie mam pytanie. Czytałem ze w poprzednim modelu 6 można było zmieniać ustawienia komputera dotyczące spalania tzw kalibracja od -15 do +15 % czy w modelu GH można tez to uczynić ? i jezeli mozna to jak ? mój komp jest ustawiony na d15 i przeklamuje właśnie o te 15%
Mianowicie mam pytanie. Czytałem ze w poprzednim modelu 6 można było zmieniać ustawienia komputera dotyczące spalania tzw kalibracja od -15 do +15 % czy w modelu GH można tez to uczynić ? i jezeli mozna to jak ? mój komp jest ustawiony na d15 i przeklamuje właśnie o te 15%
-
Bat
Strona 1 z 1