Panel multimedialny dedykowany do Mazdy 6 GH
Witajcie
Czy ktoś próbował odpalić na "naszym" panelu igo8
Automapa zasuwa aż miło... z igo8 mam problem dotyczący wyświetlania
to znaczy nie wyświetla się na całym ekranie, z prawej strony zostaje pasek.
Wiem że to zależy od plików "data.zip" "branding.zip" i "sys.txt" no i oczywiście od "skórki"
próbowałem już masę różnych kombinacji i nic z tego... jeśli już się odpali
to widok jest jak opisałem. Nie przeszkadza to oczywiście w działaniu nawigacji...
ale wolałbym wersję pełnoekranową...
Po co mi igo ?... jest zdecydowanie lepsze na Bałkanach...i ma możliwość obsługi 3 dostawców map.
pomoże ktoś?
... do kolegi piotrka0077 dasz jakieś na miarki na tą folię 3M
... dzięki
Czy ktoś próbował odpalić na "naszym" panelu igo8
Automapa zasuwa aż miło... z igo8 mam problem dotyczący wyświetlania
to znaczy nie wyświetla się na całym ekranie, z prawej strony zostaje pasek.
Wiem że to zależy od plików "data.zip" "branding.zip" i "sys.txt" no i oczywiście od "skórki"
próbowałem już masę różnych kombinacji i nic z tego... jeśli już się odpali
to widok jest jak opisałem. Nie przeszkadza to oczywiście w działaniu nawigacji...
ale wolałbym wersję pełnoekranową...
Po co mi igo ?... jest zdecydowanie lepsze na Bałkanach...i ma możliwość obsługi 3 dostawców map.
pomoże ktoś?
... do kolegi piotrka0077 dasz jakieś na miarki na tą folię 3M
... dzięki
- Od: 16 kwi 2011, 16:30
- Auto: M6 2.0D 140KM Dynamic
Do kolegi Bruno_73
3M Folia Ochronna Vikuiti ARMR200 do 7" panorama 15:9
Tu masz linka do sklepu:
http://www.foliaochronna.com/index.php? ... orama-15-9
Polecam folię! Po naklejeniu żadnych odbić wszystko elegancko widać! Montaż prosty idealnie dolega.
Co do Igo 8 to u mnie śmiga aż miło!
Podaj emaila to wyślę Ci plik sys bo to od niego zależy jak uruchamia się program.
Jeszcze zobaczę Igo Primo bo nie chciał się uruchomić a nie miałem czasu pobawić się. Jak coś wymyślę to dam znać.
3M Folia Ochronna Vikuiti ARMR200 do 7" panorama 15:9
Tu masz linka do sklepu:
http://www.foliaochronna.com/index.php? ... orama-15-9
Polecam folię! Po naklejeniu żadnych odbić wszystko elegancko widać! Montaż prosty idealnie dolega.
Co do Igo 8 to u mnie śmiga aż miło!
Podaj emaila to wyślę Ci plik sys bo to od niego zależy jak uruchamia się program.
Jeszcze zobaczę Igo Primo bo nie chciał się uruchomić a nie miałem czasu pobawić się. Jak coś wymyślę to dam znać.
- Od: 20 sie 2006, 22:39
- Auto: Mazda 6 2.0 2009r AT HB 42500km.
Witajcie!
Cały montaż wykonałem sam czyli stacja, wyprowadzenie gniazd i kamerka cofania.
Nie będę opisywał jak montować stację bo jest post na ten temat, sam z niego korzystałem.
Co do podłokietnika to gniazdo USB zakupiłem na allegro nazywało to się gniazdo samochodowe USB z 2 metrowym przewodem. Porty A/V też na allegro moduł MOSAIC 3xRCA. Rozmontowałem moduł i miałem obustronne gniazda do montażu! Bez lutowania, cięcia itp.
Gniazdo USB:
Rozwiertak na wymiar delikatnie ręką żadną wiertarką żeby nic nie uszkodzić i porysować.
Gniazda A/V:
Najpierw wywierciłem otwory wiertłem, a potem dopracowałem pilnikiem.
Gotowe! Efekt sami oceńcie.
Co do użyteczności – żadnych kabli i co najważniejsze prawie fabryczne :–)
Chciałem jeszcze wyprowadzić gniazdo do Ipoda ale ten od stacji jest za krótkii kabel a żadnego innego nie znalazłem co by ładnie zamontować!
Bardzo dziękuję za poprawienie mojego postu ze zdjęciami.
Może posiada któryś z kolegów sterowniki do modemu USB pod Win CE 6.0 to uruchomi się internet na stacji multimedialnej.
Cały montaż wykonałem sam czyli stacja, wyprowadzenie gniazd i kamerka cofania.
Nie będę opisywał jak montować stację bo jest post na ten temat, sam z niego korzystałem.
Co do podłokietnika to gniazdo USB zakupiłem na allegro nazywało to się gniazdo samochodowe USB z 2 metrowym przewodem. Porty A/V też na allegro moduł MOSAIC 3xRCA. Rozmontowałem moduł i miałem obustronne gniazda do montażu! Bez lutowania, cięcia itp.
Gniazdo USB:
Rozwiertak na wymiar delikatnie ręką żadną wiertarką żeby nic nie uszkodzić i porysować.
Gniazda A/V:
Najpierw wywierciłem otwory wiertłem, a potem dopracowałem pilnikiem.
Gotowe! Efekt sami oceńcie.
Co do użyteczności – żadnych kabli i co najważniejsze prawie fabryczne :–)
Chciałem jeszcze wyprowadzić gniazdo do Ipoda ale ten od stacji jest za krótkii kabel a żadnego innego nie znalazłem co by ładnie zamontować!
Bardzo dziękuję za poprawienie mojego postu ze zdjęciami.
Może posiada któryś z kolegów sterowniki do modemu USB pod Win CE 6.0 to uruchomi się internet na stacji multimedialnej.
Witam!
I jak Panowie z tymi szumami w stacji VIVO-MEDIA w M6 z Bose? Temat ucichł, bo problem został rozwiązany
, czy już Wam się nie chce nawet o tym pisać ? Ja się przymierzam do zakupu właśnie tej stacji, ale obawiam się o to szumienie. Wydatek jednak spory i chce, żeby wszystko działało jak należy.
I jak Panowie z tymi szumami w stacji VIVO-MEDIA w M6 z Bose? Temat ucichł, bo problem został rozwiązany

- Od: 27 maja 2011, 09:33
- Auto: Mazda 6 GH MZR-CD 2.2 Sport
misiektoja napisał(a):PS. Przedwczoraj przy okazji porzadkowania tego panelu w koncu zaprogramowalem sobie porzadnie stacje radiowe. Niestety okazuje sie, ze zgodnie z tym co ktos juz pisal cos jest zwalone. Nie mozna niestety zaprogramowac wszystkich stacji. Jakos w przedzialem 101-104 FM radio wariuje i skacze np. ze 102 FM na 94 FM. Sprobujcie zaprogramowac sobie np. Planeta FM (101,5) ? Przez skan nie da rady. Udalo mi sie po kilku probach ustawic to recznie i zapisac. Ale niestety pozniej po wcisnieciu przycisku skacze na inne czestotliwosci. Czasami tez nie lapie RMF jak jest ustawione na 91 FM. Jak ustawie na 90,6 to wtedy automatycznie skacze na 91 FM i jest OK. Podobny problem mial demo car w Odysseyu – Panowie tez narzekali, ze w autach cos jest nie tak. A wiec osobiscie tez to potwierdzam
Mnie też tak się dzieje w zwykłym fabrycznym radyjku mazdowskim, uważam, że wynika to z funkcji RDS i tego że niektóre stacje nadające na kilku pasmach przerzucają Cię na swoje silniejsze pasmo przy strojeniu auto i wydaje Ci się że coś przeskakuje... Manualnie ustawisz spokojnie.
jak się mylę to mnie poprawcie.
- Od: 13 cze 2011, 21:47
- Auto: Mazda 5 2011r. 2.0
sali90210 napisał(a):Witam!
I jak Panowie z tymi szumami w stacji VIVO-MEDIA w M6 z Bose? Temat ucichł, bo problem został rozwiązany, czy już Wam się nie chce nawet o tym pisać ? Ja się przymierzam do zakupu właśnie tej stacji, ale obawiam się o to szumienie. Wydatek jednak spory i chce, żeby wszystko działało jak należy.
Hej,
Niestety problem nadal wystepuje. W telegraficznym skrocie jakies 1,5 miesiaca temu pojawily sie adaptery, ktore rzeczywiscie wycinaja szumy, ale przy okazji obnizaja dosc mocno moc i wprowadzaja jeszcze bardziej irytujace piski zsynchronizowane z praca silnika/alternatora. P. Marcin z Vivo-Media wspominal cos pozniej o jakims innym "mniej wycinajacym" adapterze, mial przeslac, ale do tej pory cisza z jego strony. Ja juz troche sie przyzwyczailem i zaczalem ignorowac te szumy, ale pod wplywem Twojego posta wyslalem przed chwilka kolejnego maila przypominajacego czy mozemy liczyc na rozwiazanie problemu. Dam znac co i jak, ale poki co ciagnie sie to jak flaki z olejem. Swoja droga ciekawe czy Bluwas nie rozwiazal problemu, mial byc na urlopie przez caly czerwiec i troche popracowac nad tym
Witam , przyznam się , że jeszcze nic z tym nie robiłem , mam przygotowany nowy wzmacniacz , fabryczny , jakiś tam kupiłem okazyjnie i będę z nim próbował , nie mam kiedy się zabrać za robotę , chociaż jestem cały czas na zwolnieniu lekarski. No choroba nie ma czasu tak człowiek jest zalatany.
Ja też się trochę do tych szumów przyzwyczaiłem , ale nie popuszczę . jak by nie patrzeć wkurzają .
Ja też się trochę do tych szumów przyzwyczaiłem , ale nie popuszczę . jak by nie patrzeć wkurzają .
- Od: 16 cze 2010, 12:37
- Auto: MAZDA 6 MZ-CD grudzień 2008
http://cgi.ebay.pl/MAZDA-6-DVD-PLAYER-USB-IPOD-BLUETOOTH-NAVi-7-LCD-08-11-/250817379764?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a65e17db4#ht_2593wt_1139 Czy ten panel oprócz tego ze nie ma polskiego menu nadaje sie??? do Mazdy6
? jak sądzicie warto
zapłacic połowę ceny jakie są w PL
?
znalazlem jeszcze takie
http://cgi.ebay.pl/2-Din-Car-DVD-GPS-DVB-T-Player-For-Mazda-6-2008-11-RDS-/280703827081?pt=UK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_In_Car_Audio_Players_PP&hash=item415b407c89#ht_5589wt_869http://cgi.ebay.pl/2-Din-Car-DVD-GPS-Player-For-Mazda-6-2008-11-IPOD-RDS-/260810748075?pt=UK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_In_Car_Audio_Players_PP&hash=item3cb98830ab
znalazlem jeszcze takie
http://cgi.ebay.pl/2-Din-Car-DVD-GPS-DVB-T-Player-For-Mazda-6-2008-11-RDS-/280703827081?pt=UK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_In_Car_Audio_Players_PP&hash=item415b407c89#ht_5589wt_869http://cgi.ebay.pl/2-Din-Car-DVD-GPS-Player-For-Mazda-6-2008-11-IPOD-RDS-/260810748075?pt=UK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_In_Car_Audio_Players_PP&hash=item3cb98830ab
- Od: 9 mar 2011, 22:23
- Auto: Mazda 6 2009 2.5L 170 KM USA
nic nie napisze o przytoczonych powyżej sprzętach, ale jeżeli szukasz na ebay to znalazłem taka jak moja – klik. Jestem bardzo zadowolony. Nie miałem instrukcji i z początku trochę marudziłem, ale czym bardziej poznałem sprzęt tym bardziej mi się podoba. Ma wszystko co trzeba. U mnie nie ma tych szumów i ogólnie nie mam z tą stacją problemów. No ale ta cena z tej aukcji to jakieś nieporozumienie. W polsce kupiłem za 1500zł od handlarza (nie ze sklepu, czyli brak gwarancji itp).
-
Kamil
Kamil,
Cena z tej aukcji jest OK – tyle ta stacja jest warta. Inne na eBay chodzą po 400-500 $ ale CASKA to bardzo znana, szanowana (i przez to droga) marka w Chinach – zrobiłem małe dochodzenie bo pracuję z Chińczykami. Tyle że kupowanie na eBay to ryzyko... Jak ktoś nie chce ryzykować to jedna firma z Krakowa (NaviDirect) sprzedaje w PL ten sprzęt – oczywiście za odpowiednio wyższą cenę...
Żeby było jasne to nie reklamuję tej firmy i nie mam z nią nic wspólnego. Poprostu informuję, bo sam ich pytałem czy moga mi ściągnąć do M6 i za ile. Ale trochę za dużo $$$ chcą więc odpuściłem. Sam temat stacji drążę od pół roku i jeśli bym się na jakąkolwiek decydował to właśnie na tą. Może mi się uda z Chin ściągnąć. Mają dwie wersje kabli – do samochodu z BOSE jak i bez. Mazda w Holandii montuje te stacje seryjnie i sprzedaje z nowymi M6 – znaczy że chyba są OK
Cena z tej aukcji jest OK – tyle ta stacja jest warta. Inne na eBay chodzą po 400-500 $ ale CASKA to bardzo znana, szanowana (i przez to droga) marka w Chinach – zrobiłem małe dochodzenie bo pracuję z Chińczykami. Tyle że kupowanie na eBay to ryzyko... Jak ktoś nie chce ryzykować to jedna firma z Krakowa (NaviDirect) sprzedaje w PL ten sprzęt – oczywiście za odpowiednio wyższą cenę...
Żeby było jasne to nie reklamuję tej firmy i nie mam z nią nic wspólnego. Poprostu informuję, bo sam ich pytałem czy moga mi ściągnąć do M6 i za ile. Ale trochę za dużo $$$ chcą więc odpuściłem. Sam temat stacji drążę od pół roku i jeśli bym się na jakąkolwiek decydował to właśnie na tą. Może mi się uda z Chin ściągnąć. Mają dwie wersje kabli – do samochodu z BOSE jak i bez. Mazda w Holandii montuje te stacje seryjnie i sprzedaje z nowymi M6 – znaczy że chyba są OK
2 Fast 4 U ;]
- Od: 29 sty 2010, 11:06
- Auto: M6 GH 2.5 Top '09
Panowie , pytanko w tej sprawie , jak w sumie sprawuje sie wam ten panel ( VM9651 ) mam ochote na cos takiego i potrzebuje ( akurat w tej dziedzinie ) konkretnej odpowiedzi , czytałem tutaj wszystkie posty ale jakos nie mam przekonania czy oby tam wszystko działa poprawnie . Wydac 3 tysie nie jest sztuką 
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Witajcie!
Polecam stację multimedialną Vivo. Byłem w Chorwacji i kompletnie nic się z nią nie działo i nie dzieje niepokojącego.
Wszystko działa tak jak potrzeba, navi, dvd, kamera cofania, i cała reszta.
Radio działa tak jak potrzeba, znajdowało i nie gubiło fal na całej trasie przejazdu do i z Chorwacji.
Nie mam żadnych szumów (autko bez BOSE). Używam CB-radio i też nie ma absolutnie żadnych szumów.
Stacja ani razu się nie zawiesiła, zablokowała itp.
Jedyne co zauważyłem to po długiej jeździe nie wyłączyła się od razu po wyjęciu kluczyka tylko za chwilkę po wyjściu z autka.Pewnie chodzi o to że się nagrzała i wentylator musiał schłodzić układy.
Od pana Marcina z Vivo dostałem wiadomość że pracują nad aktualizacją oprogramowania.
Jak każdy sprzęt ma swoje plusy i minusy.
Zdecydowanie jako minus mogę zaliczyć brak możliwości połączenia z internetem bez dokupienia dedykowanego modemu za spore pieniądze! Tym samym nie można używać LiveDrive w navi.
Ja osobiście polecam za takie pieniądze bez problemu zdecydował bym się jeszcze raz.
Można wejść na stronę internetową i sobie poczytać http://www.vivo-media.pl
Polecam stację multimedialną Vivo. Byłem w Chorwacji i kompletnie nic się z nią nie działo i nie dzieje niepokojącego.
Wszystko działa tak jak potrzeba, navi, dvd, kamera cofania, i cała reszta.
Radio działa tak jak potrzeba, znajdowało i nie gubiło fal na całej trasie przejazdu do i z Chorwacji.
Nie mam żadnych szumów (autko bez BOSE). Używam CB-radio i też nie ma absolutnie żadnych szumów.
Stacja ani razu się nie zawiesiła, zablokowała itp.
Jedyne co zauważyłem to po długiej jeździe nie wyłączyła się od razu po wyjęciu kluczyka tylko za chwilkę po wyjściu z autka.Pewnie chodzi o to że się nagrzała i wentylator musiał schłodzić układy.
Od pana Marcina z Vivo dostałem wiadomość że pracują nad aktualizacją oprogramowania.
Jak każdy sprzęt ma swoje plusy i minusy.
Zdecydowanie jako minus mogę zaliczyć brak możliwości połączenia z internetem bez dokupienia dedykowanego modemu za spore pieniądze! Tym samym nie można używać LiveDrive w navi.
Ja osobiście polecam za takie pieniądze bez problemu zdecydował bym się jeszcze raz.
Można wejść na stronę internetową i sobie poczytać http://www.vivo-media.pl
Czekałem własnie na taką odpowiedz dziekuje , internetu nie potrzebuje w samochodzie , radio , CD , Navi , to mi jest potrzebnepiotrek0077 napisał(a):osobiście polecam za takie pieniądze bez problemu zdecydował bym się jeszcze raz.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Dostałem informację od pana z Vivo, że problem szumów został juz rozwiązany. Jest jakiś nowy konwerter czy coś w tym stylu, który eliminuje zakłócenia.
No i mam pytanie do kolegów, którzy mieli z tym problem czy to rzeczywiście prawda
?
No i mam pytanie do kolegów, którzy mieli z tym problem czy to rzeczywiście prawda
- Od: 27 maja 2011, 09:33
- Auto: Mazda 6 GH MZR-CD 2.2 Sport
sali90210 napisał(a):Dostałem informację od pana z Vivo, że problem szumów został juz rozwiązany. Jest jakiś nowy konwerter czy coś w tym stylu, który eliminuje zakłócenia.
No i mam pytanie do kolegów, którzy mieli z tym problem czy to rzeczywiście prawda?
Tak, tez dzwonil do mnie p. Marcin, ze problem podobno w koncu rozwiazano. Niestety wiaze sie to z oddaniem na jakichs czas stacji do nich, bo trzeba jakis uklad scalony wlozyc czy cos takiego. Bylem wstepnie umowiony, ale cos mi wypadlo i jeszcze nie oddalem stacji. Jak juz umowie sie z p. Marcinem i wysle to dam znac czy problem na pewno rozwiazali.
Czy ktoś już oddał stacje do naprawy? Prawdę mówiąc jestem zainteresowany zakupem, ale strasznie drażnią mnie takie niedoróbki. Wiecie moze czy nowe stacje od razu zawieraja ten zmieniony uklad pod bose?
-
Kakaowy
Kamil napisał(a):RDS to jest wysyłanie informacji na radio (np tytuł piosenki wykonawca itp) a AF to jest niby to automatyczne przestrajanie częstotliwości. Ale nie jestem pewien czy te AF u nas będzie dobrze działało.
RDS- jak nazwa wskazuje – funkcja śledząca stację zaprogramowaną
- Od: 25 cze 2008, 14:24
- Auto: kiedyś 626 2.0 16 V,
6 GH2.0 MZR-CD 140KM . obecnie Cx5 BlacMica 2.0
ketome napisał(a):AF to jest niby to automatyczne przestrajanie częstotliwości.
jest to alternatywna czestotliwosc ( AF )... i radio zmieni czestotliwosc tej stacji radiowej na ta, ktora jest mocniejsza...
RDS – przesylanie tekstu (informacji) na wyswietlacz...
Witam
Sledze ten watek juz od jakiegos czasu. Jako iz jestem swiezo upieczonym uzytkownikiem Mazdy 6 zainteresowalem sie podobnie jak wy tematem wymiany audio w swoim aucie. Czytajac zarowno o problemach z vivo media jak i superlatywach caski postanowilem poszperac troche w sieci.
Najpierw odwiedzilem ta strone:
http://www.caskamultimedia.com/en
Tam znalazlem dedykowane uzadzenia caski do mazdy 6 sprzed liftu jak i po lifcie.
Jako iz bylem zywo zainteresowany wlasnie produktami caski – napisalem niedlugiego maila do nich i dostalem dosc szybko odpowiedz.
We just have received a multimedia unit for Mazda 6 from 2008, and it is a professional ABM product. It is more sophisticated and more professional unit then the Caska products, with a European User Interface. I have linked a catalog and a price list for ABM products, and we also have the Mazda 6 unit on stock.
Polecaja produkt ABM zamiast caski – oto katalog i ceny ktore podlinkowali
http://www.powertuning.hu/images/storie ... CAT_EN.pdf
http://www.powertuning.hu/images/storie ... RETAIL.pdf
Najsmieszniejsze jest to ze produkty ABM jako zywo przypominaja te z VIVO MEDIA (np jednostka dla 6tki po lifcie i tak ktorą zamontowal sobie kolega na poczatku topicu.
Poniewaz nie ma dla mnie znaczenia gdzie nabede urzadzenie (Polska czy inny kraj w Europie) szukam i dochodze do wniosku ze panele te produkuje jedna firma w chinach a firmy typu vivo media lub ta z Wegier przystosowuja tylko urzadzenie dodajac nowe skorki , zmieniajac jezyk itp.
Najwazniejsze pytanie to takie czy rzeczywiscie produkty ABM to to samo co sprzedaje vivo media ?
Sledze ten watek juz od jakiegos czasu. Jako iz jestem swiezo upieczonym uzytkownikiem Mazdy 6 zainteresowalem sie podobnie jak wy tematem wymiany audio w swoim aucie. Czytajac zarowno o problemach z vivo media jak i superlatywach caski postanowilem poszperac troche w sieci.
Najpierw odwiedzilem ta strone:
http://www.caskamultimedia.com/en
Tam znalazlem dedykowane uzadzenia caski do mazdy 6 sprzed liftu jak i po lifcie.
Jako iz bylem zywo zainteresowany wlasnie produktami caski – napisalem niedlugiego maila do nich i dostalem dosc szybko odpowiedz.
We just have received a multimedia unit for Mazda 6 from 2008, and it is a professional ABM product. It is more sophisticated and more professional unit then the Caska products, with a European User Interface. I have linked a catalog and a price list for ABM products, and we also have the Mazda 6 unit on stock.
Polecaja produkt ABM zamiast caski – oto katalog i ceny ktore podlinkowali
http://www.powertuning.hu/images/storie ... CAT_EN.pdf
http://www.powertuning.hu/images/storie ... RETAIL.pdf
Najsmieszniejsze jest to ze produkty ABM jako zywo przypominaja te z VIVO MEDIA (np jednostka dla 6tki po lifcie i tak ktorą zamontowal sobie kolega na poczatku topicu.
Poniewaz nie ma dla mnie znaczenia gdzie nabede urzadzenie (Polska czy inny kraj w Europie) szukam i dochodze do wniosku ze panele te produkuje jedna firma w chinach a firmy typu vivo media lub ta z Wegier przystosowuja tylko urzadzenie dodajac nowe skorki , zmieniajac jezyk itp.
Najwazniejsze pytanie to takie czy rzeczywiscie produkty ABM to to samo co sprzedaje vivo media ?
- Od: 19 sie 2011, 22:22
- Auto: Mazda 6 1.8 SE
wiecie co... tak z ciekawosci rzucilem okiem na ich ceny...
ludzie, to za ta cene mozna miec Pioneer'a z ASO z 6" LCD...
i to bez laski...
ludzie, to za ta cene mozna miec Pioneer'a z ASO z 6" LCD...
i to bez laski...