Roleta do bagażnika. kombi Czy nie jest za krótka ?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez miras79 » 3 maja 2011, 12:25

Panowie mam szybkie pytanie ? .Wczoraj udało mi się zakupić brakującą roletę do bagażnika której nie posiadałem od początku użytkowania auta .Posiadam Mazdę wersje kombi.

Pierwsze co mnie zaskoczyło to fakt że za tylnymi siedzeniami jest 4cm dziura? foto nr 3 czy też tak macie czy po prostu ta roleta jest z wersji.... hatchback a nie kombi :|

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

pozdrawiam <spoko>
Ostatnio edytowano 5 maja 2011, 19:59 przez miras79, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 1 wrz 2010, 15:30
Auto: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/6/119798

Postprzez chmooreck » 3 maja 2011, 13:36

Też tak mamy... a dokładniej ja mam tam belkę ze zwiniętą siatką, za pomocą której można oddzielić część bagażową (siatkę podczepia się u góry na elementach widocznych na Twoim pierwszym zdjęciu.
Oczywiście belkę tą można łatwo zdemontować.

Edit: teraz widzę (na drugim zdjęciu), że na dole nie masz mocowania tej belki. Być może w takim razie były 2 różne rolety w zależności od wyposażenia. W każdym razie ta Twoja pasowała by u mnie idealnie.
Forumowicz

Od: 17 maja 2008, 18:37
Auto: M3 BP '19 2.0 180KM
M3 BM '14 2.0 120KM

Postprzez noweradio » 3 maja 2011, 20:54

...tam są po prostu 2 rolety <faja>
BOX 163KM 397Nm
Początkujący

Od: 5 sty 2009, 23:37
Auto: Mazda 6 GH MZR-CD Kombi 08`

Postprzez miras79 » 3 maja 2011, 22:29

chmooreck napisał(a):Też tak mamy... a dokładniej ja mam tam belkę ze zwiniętą siatką, za pomocą której można oddzielić część bagażową (siatkę podczepia się u góry na elementach widocznych na Twoim pierwszym zdjęciu.
Oczywiście belkę tą można łatwo zdemontować.
Edit: teraz widzę (na drugim zdjęciu), że na dole nie masz mocowania tej belki. Być może w takim razie były 2 różne rolety w zależności od wyposażenia. W każdym razie ta Twoja pasowała by u mnie idealnie.

kurczę widocznie musi mi brakować tej drugiej części rolety już i tak pewne za ta przepłaciłem :(
już od początku się zastanawiałem po co są te mocowania i takim dziwnym miejscu ? jakoś w połowie długości komory bagażnika , teraz kolejne zmarnowane tygodnie na poszukiwania brakującego ogniwa ech :|
Forumowicz

Od: 1 wrz 2010, 15:30
Auto: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/6/119798