Witam , zakupiłem Mazde 6 w Belgii w wersji Top ( Sport) i mam problem z alarmem – kontrolka na prędkościomierzu miga cały czas, ale ja nie mam pojęcia czy ten alarm wogóle funkcjonuje bo żadnych sygnałów akustycznych przy zamykaniu i otwieraniu auto nie wydaje – pilot mam z 3 przyciskami ( block, unblock i otwarcie klapy bagażnika) , proszę o jakies sugestie jak włączyć tą syrenę ,
Pozdro
Migająca kontrolka od alarmu
Strona 1 z 1
mam tak jak u Ciebie, taki sam pilot, alarm niby jest (tak wnioskuję bo dostałem kartę gwarancyjną na system alarmowy "enigma"), ale nie wydaje zadnych dzwięków (np gdy zamknę kogoś w aucie to mrygają kierunki ale nic nie piszczy). Kontrolki przy kierownicy i na zegarzę mrygają ale nic wiecej. Przy zakupie, zastrzegłem by nie montowano alarmu (koszt chyba ok. 1000zł). Może wystarczy zamontować jakąś piszczałkę i będzie działało?
-
Kamil
Kamil napisał(a):mam tak jak u Ciebie, taki sam pilot, alarm niby jest (tak wnioskuję bo dostałem kartę gwarancyjną na system alarmowy "enigma"), ale nie wydaje zadnych dzwięków (np gdy zamknę kogoś w aucie to mrygają kierunki ale nic nie piszczy). Kontrolki przy kierownicy i na zegarzę mrygają ale nic wiecej. Przy zakupie, zastrzegłem by nie montowano alarmu (koszt chyba ok. 1000zł). Może wystarczy zamontować jakąś piszczałkę i będzie działało?
U mnie to samo. Musi się uzbroić. Wsadzasz kogoś. Siedzi cicho aż alarm się uzbroi i kliknie. Wtedy jak się zacznie ruszać powinno drzeć japę
- Od: 5 lip 2009, 23:42
U mnie to samo. Musi się uzbroić. Wsadzasz kogoś. Siedzi cicho aż alarm się uzbroi i kliknie. Wtedy jak się zacznie ruszać powinno drzeć japę
Próbowałem i nic , być może nie mam tych czujników ruchu i przechyłu w mojej 6 . po za tym nie słyszę by się uzbrajał i klikał.
Próbowałem i nic , być może nie mam tych czujników ruchu i przechyłu w mojej 6 . po za tym nie słyszę by się uzbrajał i klikał.
- Od: 8 lis 2010, 22:22
- Auto: M6 GH MZR-CD 2.0 SPORT
ja też sprawdziłem u siebie, siedziałem, nic sie nie uzbraja, po minucie zacząłem sie ruszać i tylko kierunkowskazy zaczęły migać. Wyczytałem też w instrukcji alarmu że można ustawić głos poprzez czterokrotne włączenie stacyjnki w ciągu 7 sekund. Nic to nie dało, dalej nie mam żadnych dzwięków. Myślę że wystarczy podłączyć jakąś piszczałkę pod alarm i będzie działać.chyba...
-
Kamil
Ja mam pilot z 4 przyciskami, dodatkowym jest wylaczenie czujnika ruchu w srodku auta. Z tego co mi powiedzieli w servisie to w mojej jest tez czujnik pochylu – wszystko seryjne. Alarm nie wydaje zadnych dzwiekow przy uzbrajaniu badz otwieraniu auta ale gdy juz sie uzbroi i ktos "broi" to wtedy wyje ale nie wiem skad – to nie klakson.
Strona 1 z 1