Fotel kierowcy – skóra (problem).
1, 2
kkaczor napisał(a):Czy to oznacza, że kolega miras79 ma szorstkie plecy?
no mam szorstkie plecy bo pedałom się ścierają
Ale tak na serio to Problem pojawił się od momentu zakupu samochodu jakieś dwa miesiące wstecz,
Podejrzewam wcześniejszego właściciela samochodu że był mało uważny i miał nadwagę

ale tylko strzelam bo go nie poznałem .
Szkoda że ta pseudo skórka jest tak mało wytrzymała a dla tej pierdy nie będę kupował całego siedzenia,
reklamacja ? nawet nie jestem pewien czy jest możliwa kupiłem auto z wypadku bez kwitów

pozdrawiam dzięki za uwagi

Ostatnio edytowano 14 mar 2011, 22:45 przez miras79, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 wrz 2010, 15:30
- Auto: http://www.polskajazda.pl/Samochody/Mazda/6/119798
Ja też mam nadwagę 
To jeszcze możesz się udać do jakiegoś speca od skóry – całkiem możliwe, że pójdzie to ładnie zregenerować odpowiednimi środkami.
Skoro kupowałeś od kogoś i nie masz nawet kompletu papierów jesteś pewien przebiegu ?
To jeszcze możesz się udać do jakiegoś speca od skóry – całkiem możliwe, że pójdzie to ładnie zregenerować odpowiednimi środkami.
Skoro kupowałeś od kogoś i nie masz nawet kompletu papierów jesteś pewien przebiegu ?
chmooreck napisał(a):Ja też mam nadwagę
hm..Nie dawno w moim drugim samochodzie w fordzie mondeo st miałem naprawiane siedzenie przez tapicera wytarło się po 7 latach . wyszło jak nowe dzień roboty zajęło , bo wiadomo siedzenie wyciąga później resetuje kompa bo poduszki a koszt nie porównywalnie mniejszy niż fotelik
wszystko wskazuje na to że przebieg jest prawdziwy , byłem u dilera powiedział że był robiony serwis
przy 13.576km
i drugi ma być przy 40.000km
za zegarze jest jakieś 18.500km
a książki serwisowej nie mam bo mówili że nikt nie dostaje bo wszystko jest w kompach ?
ślady użytkowania i stan moim okiem i mechanika pasuje do przebiegu , po otworzeniu pierwszy raz maski silnik wyglądał jak z fabryki byłem miło zaskoczony równo i miękko pracuję , poza tym auto po wypadku stało 5 miechów w końcu ja się zlitowałem i przygarnąłem , jeszcze trochę muszę włożyć w ostatnie wykończenia i będzie cacy na razie nic nie zawiodło

chmooreck napisał(a):a gdzie z siedzeniem ewentualnie uderzyć też wiesz
nie stery nie pomogę z namiarem na tapicerza nie ten kraj obecnie ,a co do ksiazki to jednak miałem dobrę przeczucia ze teraz jest zbędna wiadomo przyjedz do dilera na serwis
miras79 napisał(a):nie ten kraj obecnie ,a co do ksiazki to jednak miałem dobrę przeczucia ze teraz jest zbędna wiadomo przyjedz do dilera na serwis
ja bym jednak zaryzykowal reklamacje... zobaczyc co powiedza...

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
hm..jak będę nie daleko dilera to podjadę zapytam przecież mnie nie ugryzą 
Znalazłem dziś czas i udałem się do dilera mazdy z tym wytartym siedzeniem na zdjeciu powyżej.
Pojawiło się dwóch panów w krawatach spisali wszystko co trzeba porobili fotki powiedzieli że muszę czekać na telefon bo wszystko przesyłają do Mazdy jakiegoś głównego ofisu i tam rozpatrzą mój przypadek
Na koniec dodałem im że takiego czegoś nie znajdę w 10 letnim np. BMW tą uwagę panowie przemilczeli
czekam więc na telefon od nich dam znać jak to się skończyło
pozdrawiam
Pojawiło się dwóch panów w krawatach spisali wszystko co trzeba porobili fotki powiedzieli że muszę czekać na telefon bo wszystko przesyłają do Mazdy jakiegoś głównego ofisu i tam rozpatrzą mój przypadek
Na koniec dodałem im że takiego czegoś nie znajdę w 10 letnim np. BMW tą uwagę panowie przemilczeli

czekam więc na telefon od nich dam znać jak to się skończyło
pozdrawiam
jestem ciekaw co ci powiedza.
panowie, wczoraj bylem w salonie audi. Przygladalem sie dokladnie co i jak maja wykonane w srodku i w kilku autach uzywanych z 2010 lub z konca 2010 , wartych prawie 60 tys funtow zauwazylem ze siedzenia byly rowniez wytarte w tym miejscu co u mirasa :O niezle co ... moze tak ma byc
panowie, wczoraj bylem w salonie audi. Przygladalem sie dokladnie co i jak maja wykonane w srodku i w kilku autach uzywanych z 2010 lub z konca 2010 , wartych prawie 60 tys funtow zauwazylem ze siedzenia byly rowniez wytarte w tym miejscu co u mirasa :O niezle co ... moze tak ma byc
1, 2