no to jeszcze trochę o tych szumach... które mnie również irytują
do tego stopnia, że podobnie jak kolega
misiektoja albo głośno albo wcale
1. szumi niezależnie czy silnik jest uruchomiony czy nie
2. myślałem ze to możne być związane z działaniem wentylatora w urządzeniu ale...
jak się ściszy dźwięk na maksa to urządzenie jest ciche jak makiem zasiał
3. przy słuchaniu płyt CD/DVD pomiędzy kolejnymi utworami szum ewidentnie podbija się
by po rozpoczęciu kolejnego utworu wrócić do "standardu"
a co jeszcze mnie drażni... może ktoś zna na to lekarstwo ?
1. słuchając CD/DVD z odpaloną navi (automapa) podczas wydawania komend następuje całkowite wycięcie dźwięku z płyty, po zakończonym komunikacie... słyszę ciąg dalszy więc.. wg mnie
działająca navi i CD/DVD odpada... wtedy słucham mp3, tu na początku też było kiepsko, ale w opcjach automapy odłączyłem sterowanie głośnością urządzenia i teraz wygląda to tak że muza leci a w tle słyszę odpowiednio wyregulowane (słyszalne) komunikaty.
2. kolejna sprawa to dziwny dźwięk (jakby przerzucanie uszkodzonej płyty) objawia się to wówczas gdy uruchamiam silnik a stacja włącza się automatycznie, gdyż wcześniej (poprzednia jazda) nie było wyłączone przyciskiem, tylko stacyjką.
a z plusów
1. TV – ja dokupiłem antenkę, szału nie robi na początku schowałem ją w słupek pasażera, ale po pierwsze w czasie jazdy zapomnijcie o odbiorze TV (sygnał rwie się strasznie) a po drugie wiadomo, że na jakość odbioru wpływa odpowiednie skierowanie anteny na nadajnik, więc wyjąłem ja i wrzuciłem do schowka. Na postoju antenka w łapki, nad dach, odpalam TV, znajduje stację (TVP!, TVP2, TVP Info, POLSAT, i czasem TVN) i macham łapka na wszystkie strony, czasem obraz jest naprawdę ok... ale sprawa TV to dla mnie bardzo mało ważny temat... chociaż jakieś zawody sportowe... gdzieś w odległej cywilizacji... bezcenne

2. Urządzenie ma wg mnie (ja mam przed FL) bardzo dobrą jakość materiałów i trafioną gamę kolorystyczną, elegancko się spasowuje, podświetlenie czerwone również spasowane więc urządzenie raczej nie do wytropienia, że to nie oryginał... przynajmniej nie dla znawcy tematu

. a co do jakości plastików ... to powiem tak ze po 2 demontażach tylnej klapy... mazda (pewnie nie tylko ona) to taka mała... klapa, albo jak to mówi mój kolega... teraz to samochody z papieru robią

i coś w tym jest...
zaznaczam M... bardzo lubię i M6 to już druga moja mazda

3. GPS – antenkę przytwierdziłem (magnes) bezpośrednio na wierzch urządzania (mieści się) i sygnał łapie rewelacyjnie szybko, zdecydowanie szybciej niż moja navi na palmtopie
4. Wejścia USB w sumie 3 sztuki, jedno w panelu i dwa na kablach, jeden wrzuciłem do schowka, bez ingerencji, drugi natomiast poprowadziłem tunelem przy skrzyni biegów do schowka podłokietnikiem i tam poniżej gniazda zapalniczki i AV, wkleiłem na stałe, wygląda na oryginał

. Co do wejść sprzedawca miał informacje że w jednej chwili mogą działać tylko dwa wejścia... sprawdziłem działają 3

5. DVD – oczywiście odblokowałem, bo standardowo DVD (filmy, koncerty) można tylko na postoju oglądać, w czasie jazdy (wystarczy uruchomienie silnika) na urządzeniu pojawia się stosowny napis

wiadomo, że w czasie jazdy nie będę tego robił, wystarczy mi słuchanie koncertu,
...a na koniec pytanie do
misiektoja podpiąłeś dysk... ja mam 40GB i nie ruszył, znaczy zasilanie dostał ale urządzenie go nie znalazło, wiem że karty SD czyta do 32 GB czy w tym może być problem czy raczej brak sterów tego dysku do Windy ?
pozdrawiam