Witam!
Mam taki problem, światła mijania są ok. idealnie na tej samej wysokości.
Światła długie prawe ok. lewe bije w dół. Podjechałem do muru i rzeczywiście jest różnica jak to skorygować?
Czy jest jakaś regulacja tylko świateł długich?
Regulacja świateł długich
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 13 kwi 2011, 17:01 przez piotrek0077, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 20 sie 2006, 22:39
- Auto: Mazda 6 2.0 2009r AT HB 42500km.
Ja znam na to super sposób. Pojechać do mechanika, który ma JAKIEKOLWIEK narzędzie pomiarowe i nie regulować na mur/drzwi od garażu/od stodoły. I nie chodzi mi o to, że się ktoś nie zna... bo to jego broszka, ale o to, że jak się jedzie potem i mija takiego delikwenta co sobie światła sam regulował – to aż się trzeba ręką w nocy zasłaniać, bo wali po oczach mijania. Nie wspominając co się dzieje jak włączy długie :/ Także błagam, ile to kosztuje? 20zł? 30zł? Jeździsz klasą średnią za 100tys, odżałuj dwie dychy i niech Ci ktoś ustawi tak jak być powinno...
ps. było o tym jakoś niedawno w innym wątku chyba...
ps. było o tym jakoś niedawno w innym wątku chyba...
Witam!
Przecież nie pytałem się na jakich urządzeniach ustawia się światła i ile to kosztuje!
Ja pytałem się o coś innego!!!
Czytaj uważnie!!!
Przecież nie pytałem się na jakich urządzeniach ustawia się światła i ile to kosztuje!
Ja pytałem się o coś innego!!!
Czytaj uważnie!!!
piotrek0077 napisał(a):Jak to skorygować?
w warsztacie
piotrek0077 napisał(a):Czy jest jakaś regulacja tylko świateł długich?
tamze sie dowiesz
przepraszam, moze zle Cie zrozumialem, ale wydalo mi sie, ze jak ktos pyta "jak" to znaczy ze potrzebuje wiedzy technicznej do rozpoczecia pracy
piotrek0077 napisał(a):Witam!
Mam taki problem, światła mijania są ok. idealnie na tej samej wysokości.
Światła długie prawe ok. lewe bije w dół. Podjechałem do muru i rzeczywiście jest różnica jak to skorygować?
Czy jest jakaś regulacja tylko świateł długich?
Przyjrzałem się budowie lampy Twojej 6-ki i jest podobnie jak w Cx-e, czyli występuje regulacja tylko góra-dół świateł mijania (w Manualu jest tylko taka procedura). Ustawienie drogowych zależy od jakości lampy, osadzenia jej w karoserii i prawidłowo zamontowanej żarówki.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Przyjrzałem się budowie lampy Twojej 6-ki i jest podobnie jak w Cx-e, czyli występuje regulacja tylko góra-dół świateł mijania (w Manualu jest tylko taka procedura). Ustawienie drogowych zależy od jakości lampy, osadzenia jej w karoserii i prawidłowo zamontowanej żarówki.
Właśnie tak mi się wydawało że regulacja dotyczy całej lampy.
Więc czeka mnie wizyta w serwisie!
Dzięki za odpowiedzi!
Witajcie!
Odnośnie regulacji lamp halogenowych to jest oddzielna regulacja na światła krótkie i długie!
Są po dwie śrubki regulacji do każdego światła!
Pozdrawiam!
Odnośnie regulacji lamp halogenowych to jest oddzielna regulacja na światła krótkie i długie!
Są po dwie śrubki regulacji do każdego światła!
Pozdrawiam!
Strona 1 z 1