Skaczące, drżące reflektory przednie na postoju.
Strona 1 z 1
Witam odebralem wczoraj auto od lakiernika i na postoju jak jest zapalone auto to skacza mi lampy, patrzylem i sa poprzykrecane dobrze co to moze byc, bo caly przod mi drga lampy i atrapka czy mozliwe jest ze uszkodzona jest któras z poduszek silnika i dlatego sa te drgania, czy diesel tak ma. W srodku nic nie czuc zadnych drgan na postoju.Ewentualnie co zrobic zeby te lampy nie drgaly bo wqrza mnie jak stoje na postoju i swiatlo mi skacze.
- Od: 7 lis 2004, 06:38
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 TDI 2001r
Sprawdzales jak wygladaja dolne mocowania reflektorow? Sama gora nie wystarczy do stablinego mocowania, to raz, a dwa ze drgania od silnika nie beda powodowaly drgania snopow swiatla.
Hyhy. "Profesjonalne" mechanika i blacharstwo samochodowe, to jak kowalstwo w najgorszym wydaniu...
Hyhy. "Profesjonalne" mechanika i blacharstwo samochodowe, to jak kowalstwo w najgorszym wydaniu...
the right man in the wrong place...
gubis napisał(a):caly przod dostaje drgan zderzak gril i lampa.
Cos musi byc zle zmontowane, a juz na pewno jesli snop swiatla drga – nie moze powodowac tego wibracja nadwozia (nie ten kierunek i wartosc przemieszczen).
the right man in the wrong place...
Dokładnie tak.tco_tm napisał(a):Cos musi byc zle zmontowane, a juz na pewno jesli snop swiatla drga – nie moze powodowac tego wibracja nadwozia (nie ten kierunek i wartosc przemieszczen).
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
ja po superlakierniku mam podobny problem + dodatek w postaci 2ch plastikowych czesci ktore nie wiedzial gdzie zamocowac
... i czasu brak zeby podskoczyc do Jaksy chcociaz na chwile :/

- Od: 14 kwi 2005, 21:44
- Auto: '93 GE/FP –> '02 GF/FS
Moze nie od tego samochodu...xlink napisał(a): 2ch plastikowych czesci ktore nie wiedzial gdzie zamocowac

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
w drugiej GE ktora stala na stanowisku obok tez nie wiedzial skad te plastiki odczepil 
xlink napisał(a):w drugiej GE ktora stala na stanowisku obok tez nie wiedzial skad te plastiki odczepil

jezeli masz silniczek do zmiany nachylenia kata do przednich reflektorow to moze ten mechanior go nie zamontowal albo cos urwal albo po prostu nie podlaczyl i z tego moze byc ten ambaras. Gon go bo do volvo taki silniczek kosztowal 300 zeta wiec tu bedzie podobnie (oby nie bylo)
strucel po wielu transplantacjach ale udanych
- Od: 3 wrz 2004, 13:54
- Auto: Mazda 626GV 1991 2.0d
ja czy gubis? u mnie silniczki dzialaja prawidlowo
Hej dzieki za info ale juz wiem co bylo przyczyna, zarowka latala w lampie tzn. nie wiem jak to opisac fachowo, poprostu nie byla zabezpieczona takim jakby drucikiem, ktory trzyma zaroweczke zeby nie wypadla i siedziala stabilnie. z tad te dgrania strumienia swiatla. )
- Od: 7 lis 2004, 06:38
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 TDI 2001r
Strona 1 z 1