Blutooth Android – Mazda GL – Sony Xperia 1 VI

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez c2h5oh » 7 wrz 2024, 20:27

Cześć!

mam problem z podłączeniem do Mazdy GL 2021 za pomocą Android Auto na BT telefonu Sony Xperia 1 VI.

Próbowałem już 3 urządzeń z poniższym skutkiem:

1) Carlinkit 5.0 2Air Wireless Adapter CarPlay Android Auto – Nie jestem w stanie podłączyć się do urządzenia

2) Carlinkit CCPA Wireless Adapter CarPlay Android Auto – Nie jestem w stanie podłączyć się do urządzenia

3) Carlinkit 4.0 CP2A Wireless Adapter CarPlay Android Auto – udało mi sie podłączyć do urządzenia, jednak AA działało róznie – raz bez zarzutów, raz traciło sygnał po kilku sekundach na ułamek sekundy (szczególnie upierdliwe przy słuchaniu muzyki bo tnie co chwila)

Dodam że gdy łącze się bezpośrednio na kablu to wszystko działa szybko i sprawnie.
System w samochodzie: 74.00.210 EU N

Dodatkowo co ciekawe, jak wchodzę w menu Mazda Connect w "Aplikacje" to CARPLAY jest zawsze podświetlony a ANDROIDAUTO nigdy.

Czy ktoś miał podobne problemy lub wie z czym to się może wiązać?

Pozdrawiam
Początkujący

Od: 15 gru 2014, 20:04