Znajomy elektronik mi dzisiaj podpowiedział, że nowsze auta mają system inteligentnego ładowania i wymiana akumulatora powinna się wiązać z reprogramowaniem ECU czyli komputera tego głównego, bo mimo wymiany akumulatora na nowy, komputer myśli w dalszym ciągu, że to ten stary akumulator i ładuje go złym prądem, a potrzeba wprowadzić nowe dane. Z góry dziękuję za pomoc
Mazda 6 GJ 2.5 2016 Totalny brak ładowania
Strona 1 z 1
Cześć wszystkim. Mam problem z ładowaniem w samochodzie, a raczej jego totalnym brakiem. Akumulator nowy oryginalny z ASO , okablowanie i zasilanie alternatora jak i sam alternator podobno dobry, ( sprawdzane ładowania na dwóch, działających alternatorach różnych), a ładowania w aucie nie ma totalnie. Czy ktoś może coś pomóc i ma jakiś pomysł? Wszystkie możliwe powody braku ładowania zostały przetestowane włącznie, z podpięciem do auta innego komputera z takiej samej GJ-tki w celu wykluczenia, czy winowajcą nie jest komputer sam w sobie.
Znajomy elektronik mi dzisiaj podpowiedział, że nowsze auta mają system inteligentnego ładowania i wymiana akumulatora powinna się wiązać z reprogramowaniem ECU czyli komputera tego głównego, bo mimo wymiany akumulatora na nowy, komputer myśli w dalszym ciągu, że to ten stary akumulator i ładuje go złym prądem, a potrzeba wprowadzić nowe dane. Z góry dziękuję za pomoc
W ręce wpadło mi takie coś http://nema.club/2014wsm/workshop%20manual/n6w01/html/id0117h8800500.html i jest tutaj niby procedura przyuczania nowego akumulatora, ale nie sądze żeby coś takiego rozwiązało problem. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Piotrek
-
Piotrek1993
Co znaczy małego? O jakich wartościach mówimy? Czy cały czas jest mały? Zaraz po odpaleniu też?
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Strona 1 z 1