Witam serdecznie forumowiczów.
Poszukuję pomocy w zidentyfikowaniu elementów instalacji elektrycznej komory silnika w mojej maździe 6 (Mazda 6 GJ 2.2 Diesel 2014). Czy dysponuje ktoś może schematami lub rysunkami gdzie widać byłoby tę część wiązki przy której są dwie odnogi – jedna przy której jest kostka reflektora prawego reflektora (skrętnego xenona) oraz instalacja zbiorniczka spryskiwacza oraz druga odnoga – która właśnie nie wiem jak dokładnie wygląda – bo mam tą część uszkodzoną. Albo może jakaś lista jest elementów tej wiązki?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Schemat instalacji elektrycznej w komorze silnika
Strona 1 z 1
Hej,
Załączyłem zdjęcie tego co chcę zidentyfikować
Jak widać na rysunku wiązka komory silnika rozwidla się w punkcie 1 na dwie odnogi:
Odnoga A to m.in. zbiorniczek (poziom płynu) oraz kostka reflektora
Odnoga B to m.in. czujnik ABS w prawym przednim kole oraz coś jeszcze i to coś jeszcze mnie interesuje i chcę to zidentyfikować – zaznaczyłem to na żółto na rysunku
pzdr
W
Dopisano 8 maja 2015, 17:58:
Tu załączam w innym ujęciu gdzie widać jeszcze jeden przewód
Załączyłem zdjęcie tego co chcę zidentyfikować
Jak widać na rysunku wiązka komory silnika rozwidla się w punkcie 1 na dwie odnogi:
Odnoga A to m.in. zbiorniczek (poziom płynu) oraz kostka reflektora
Odnoga B to m.in. czujnik ABS w prawym przednim kole oraz coś jeszcze i to coś jeszcze mnie interesuje i chcę to zidentyfikować – zaznaczyłem to na żółto na rysunku
pzdr
W
Dopisano 8 maja 2015, 17:58:
Tu załączam w innym ujęciu gdzie widać jeszcze jeden przewód
- Od: 5 maja 2015, 16:38
- Auto: Mazda 6 GJ 2014 2.2 Diesel
musisz uzbroić się w cierpliwość. Model jeszcze mało popularny bo młody, a ci co mają, to raczej nie zaglądają aż tak pod maskę jak ty, tylko robią to w serwisie ze względu na gwarancję.
Twój temat w dziale diesla zostawiam warunkowo na 7 dni, ale po tym czasie wyląduje w koszu, ponieważ nie dublujemy takich spraw.
Twój temat w dziale diesla zostawiam warunkowo na 7 dni, ale po tym czasie wyląduje w koszu, ponieważ nie dublujemy takich spraw.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Strona 1 z 1