Sygnał Audio (nie z WALKMANA na Z1) przez Bluetootha

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez OLP » 23 lis 2013, 17:21

Witam,
Czy ktoś wie jak "ubić"/wyciszyć Walkmana w Sony Z1 tak by inny sygnał audio mógł być nadawany bez zakłóceń przez BT.
Do testowania rezonansów W MAZDZIE 6 używam SoundForm.
Z Sony Ericssona ARC nie miałem problemu:
Po sparowaniu Radio uruchamiało na telefonie domyślnego grajka i to co on puszczał szło na głośniki. Wystarczyło dać mu pauzę i przez głośniki szło to co ww generator wypluwał.
Po zmianie telefonu na Z1 mam problem . Wszystko się paruje , następnie odpalany jest WALKMAN. Niestety jak dam mu pauzę i uruchomię SoundForm to w głośnikach cisza. Jeśli gra muzyka i uruchomię SoundForm to w głośnikach słychać oba źródła. Spauzowanie Walkmana wyłącza przesył dźwięku (Soundform ciągle generuje sygnał ale go nie słychać). Nie wiem czy radio Mazdy widząc,że na telefonie grajek jest spauzowany, nie odcina wszystkiego co przychodzi przez Bluetootha? Ja w to wątpię bo na starym ARC'u wszystko działało...

Czy ma ktoś jakiś pomysł jak zmusić Z1 by można było przez BT wysłać dźwięk z innego źródła?
Pytanie zadałem też na Forum android ale jeśli przyczyna jest w samochodzie to mi tam nie pomogą...

Dodano w niedzielę:
Problem rozwiązany – w Androidzie 4 da się wyłączyć wbudowane programy i to pomogło :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 11 mar 2013, 19:02
Auto: Mazda 6 GJ SkyPassion 2,0 '12 kombi