Problemy z systemem I-Eloop – wstrzymanie wydawania aut.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez polak900 » 21 mar 2013, 21:09

Marcinii napisał(a):Poważnie :) Ale nie jest to jakieś uporczywe brzęczenie i przestaje jak się samochód rozgrzeje. Już ktoś na tym forum o tym wspominał.

Czyżby brzęczenie od strony kierowcy po lewej stronie
Tak na poważnie w każdym samochodzie coś pobrzękuje, tego nie ma sensu wymieniać jako jedną z wad.
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 lis 2010, 20:00
Auto: M6 GH 2.0 MZR DISI Ex+
Subaru Legacy 2.0 D MY10

Postprzez Marianek » 21 mar 2013, 21:23

bigboy177 napisał(a):Ja nie wiem, ktoś płaci za ten pozytywny PR, czy jak?

Typowa teoria jak ktoś coś powie inaczej, nie daj bóg pochwali.
Informuje Ciebie i innych zawczasu zanim temat rozwinie się w tym kierunku,
Klub Mazdaspeed nie jest i nigdy nie był opłacany przez MMP, MME i MMC .
MMP nie raz się tu oberwało jak poczytasz forum to zobaczysz , również ode mnie. I chcesz czy nie uważam tą decyzje za bardzo dobrą, choć niestety i kosztowną.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Tomek79 » 21 mar 2013, 21:25

Osobom które są wielce rozczarowane zaistniałą sytuacją i rozważającym odstąpienie do umowy, radzę zerknąć do tych że umów i sprawdzenia co faktycznie wpłacili na poczet kosztów za samochód, zaliczkę czy zadatek. Tak czy inaczej czekać należy do wyznaczonego w umowie terminu odbioru, potem w zależności od tego czy była to zaliczka czy zadatek zalecam powrót do negocjacji z salonem. Istotne też będzie tutaj czy ów wymarzone auto kupiliście prywatnie czy na firmę :| Mało tego, w sytuacji opóźnienia dostawy żądałbym pisemnego określenia przyczyny zaistniałej sytuacji – to tak na wypadek pojawienia się problemów z elementami "niepodlegającymi gwarancji", chodzi mi tu o wady ukryte o których kupujący może w tym wypadku wiedzieć – jest o tym dość głośno na forum – a jakby nie było kupuje nowe auto od dealera i ew. późniejsze naprawy gwarancyjne mogą być trudne do wyegzekwowania w ASO/MMP – coś mi się gdzieś o jakimś MPS'ie obiło o uszy. Chyba warto się zabezpieczyć. Nie mówię, że Mazda tak potraktuje swoich klientów, ale de facto auta jednak kupujemy od MMP :| Mam nadzieję, że jednak wsio będzie ok z tymi 6-czkami bo sam o takowej marzę.
Ja wybieram sprzęty, a Żona kolorki :D
Forumowicz

Od: 4 lis 2010, 19:45
Auto: Mazda 3 2.0 DISI i-stop excl+ HTB – 2010r.
Lada Niva 21214 1.7i – 2012r.

Postprzez bigboy177 » 21 mar 2013, 21:31

Marianek napisał(a):
bigboy177 napisał(a):Ja nie wiem, ktoś płaci za ten pozytywny PR, czy jak?

Typowa teoria jak ktoś coś powie inaczej, nie daj bóg pochwali.
Informuje Ciebie i innych zawczasu zanim temat rozwinie się w tym kierunku,
Klub Mazdaspeed nie jest i nigdy nie był opłacany przez MMP, MME i MMC .
MMP nie raz się tu oberwało jak poczytasz forum to zobaczysz , również ode mnie. I chcesz czy nie uważam tą decyzje za bardzo dobrą, choć niestety i kosztowną.

To był sarkazm, rzecz jasna :) Nigdy bym Was (klubu) nie posądził na poważnie o coś takiego.

Cała spraw mnie po prostu rozśmieszyła (stąd komentarz), bo nasunęła mi się pewna sytuacja.

Oglądałem raz program kulinarny, w którym pewien smakosz wędrował po świecie, jedząc co popadnie (nie Pascal). W tymże programie próbował jelit jakiegoś zwierza – chyba kozy i powiedział co następuje:

"Smakuje kupą, w pozytywnym tego słowa znaczeniu."

Co to znaczy nie wiem, ale sytuacja z problemami Mazdy 6 i przyznawaniu Mazdy plusów natychmiast mi to skojarzenie nasunęła :)
MiastoGier.pl – Moja Praca :D
Forumowicz

Od: 11 sty 2012, 22:17
Auto: Mazda 3 2011 1.6 MZR
Aluminium Metalic
MOMO Corse

Postprzez Marianek » 21 mar 2013, 21:37

bigboy177 napisał(a):To był sarkazm, rzecz jasna

Ja rozumiem ale ktoś inny z boku może nie zrozumieć, stąd moja odpowiedz.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Marcinii » 21 mar 2013, 21:46

polak900 napisał(a):
Marcinii napisał(a):Poważnie :) Ale nie jest to jakieś uporczywe brzęczenie i przestaje jak się samochód rozgrzeje. Już ktoś na tym forum o tym wspominał.

Tak na poważnie w każdym samochodzie coś pobrzękuje, tego nie ma sensu wymieniać jako jedną z wad.

Dokładnie.
Forumowicz

Od: 17 lut 2013, 07:24
Auto: Mazda 6, 2.0 165KM, 2013

Postprzez OldSeb » 21 mar 2013, 22:21

Panowie, sytuacja jest niewątpliwie bardzo przykra jednak budująca jest tu postawa producenta. Francuzi na ten przykład do tematu podeszli by nieco inaczej, czyli nabierając wody w usta i udając,że problemu nie ma oraz licząc, że jakoś to będzie. Francuz nigdy ale to przenigdy nie przyzna się do błędu i do upadłego będzie szedł w zaparte. Klasyczny przykład to niezwykle przykra historia z silnikiem 1.6 THP. Podejście do klienta i problemów technicznych to jeden z kilku powodów dla których po wielu latach porzuciłem francuską myśl techniczną i skierowałem się ku Japonii.
Kolegom, którzy rozważają wycofanie się z zamówień proponuje przemyślenie na spokojnie tematu. Moim zdaniem mimo wszystko warto poczekać i próbować wyrwać od Mazdy jak największą rekompensatę, w szczególności auta zastępcze.
Mądrzy urzędnicy, nawet korzystając z ułomnych przepisów, potrafią podjąć właściwe decyzje. W odwrotnej sytuacji nawet najlepsze prawo nie uchroni obywateli przed głupimi decyzjami. Ch. de Gaulle
Obrazek
Forumowicz

Od: 12 lut 2013, 21:08
Auto: Mazda 6 GJ 2012 2.0 SKYACTIV-G

Postprzez Leszkowy » 21 mar 2013, 22:45

Zgadzam się z OldSeb.
Konkurencja bierze się do roboty jak już jest pod ścianą np. medialną
http://www.polskieradio.pl/42/273/Artyk ... do-naprawy
Forumowicz

Od: 28 gru 2012, 12:32
Auto: Mazda 6 GJ 2.0 Skyactiv-G 165KM i-ELOOP MT SkyPASSION. Soul Red.
Sedan.

Postprzez discus » 22 mar 2013, 09:56

Wszystkie pozytywne porady są krzepiące. Jednak żonie muszę powiedzieć –"Kochanie mamy nowy samochód;– Wow;-Do naprawy..... <cisza> ". A tak poza tym w domu mogę robić wszystko – okurzać, sprzątać, prać itp.................. :P
Forumowicz

Od: 11 mar 2013, 12:26

Postprzez Leszkowy » 22 mar 2013, 10:04

Myśle, że jeszcze nie raz zawitamy do serwisu w związku z z potrzebą przeprowadzenia akcji serwisowych. Tak już jest z nowościami. Przygotuj żonę ;)
Ostatnio edytowano 22 mar 2013, 10:05 przez Leszkowy, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 28 gru 2012, 12:32
Auto: Mazda 6 GJ 2.0 Skyactiv-G 165KM i-ELOOP MT SkyPASSION. Soul Red.
Sedan.

Postprzez polak900 » 22 mar 2013, 10:05

Marcinii napisał(a):
polak900 napisał(a):

Dokładnie.

Być może kabelek od alarmu, ja sobie go podkleiłem i jest spokój
Oczywiście mam GH, czy w GJ montują tam alarm to nie wiem, sprawdź sobie
Obrazek
Forumowicz

Subaru Legacy 2.0 D MY10

Postprzez Marcinii » 22 mar 2013, 10:10

Dzięki za wskazówki, faktycznie w ASO dokładali mi alarm.
Forumowicz

Od: 17 lut 2013, 07:24
Auto: Mazda 6, 2.0 165KM, 2013

Postprzez bieski » 22 mar 2013, 10:12

Panowie trzymamy się tematu. Bez OT mi tutaj :>
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez grzegokow1612 » 22 mar 2013, 10:37

Jednak żonie muszę powiedzieć –"Kochanie mamy nowy samochód;– Wow;-Do naprawy.....\

Znam ten ból sam tego doświadzczyłem ha ha trochę to dziwne bo gdyby był odebrany i trzeba by bylo jechac za tydzien do ASO to inna sprawa ale tak to ble ble ble da się słyszeć a kobieta niektórych rzeczy nie zrozumie ze to dla dobra ze dla bezpieczeństwa jak nie stoji pod domem znaczy źle niedobrze i wszystko to tak jak by nasza wina bo to przecież my chcieliśmy takie auto z full wypasem ha ha i jak to mogliśmy przegapic przy projektowaniu ha ha to pytam sie a co ja jestem <czarodziej>
Forumowicz

Od: 31 sty 2013, 11:19
Auto: MAZDA 6 (GJ) 2013 SKYPASSION 2.0 165 KM,MT, I-ELOOP NAVI,JASNA SKÓRA,GRAY METEOR

Postprzez polak900 » 22 mar 2013, 10:47

Ale się tych bab boicie, fajnie się czyta :)
Obrazek
Forumowicz

Subaru Legacy 2.0 D MY10

Postprzez grzegokow1612 » 22 mar 2013, 11:08

nie boimy ale z ich zdaniem zawsze troszke się liczymy ale to nie to forum na takie pogawędki mamy wiekszy problem niż kobiety ha ha
Forumowicz

Od: 31 sty 2013, 11:19
Auto: MAZDA 6 (GJ) 2013 SKYPASSION 2.0 165 KM,MT, I-ELOOP NAVI,JASNA SKÓRA,GRAY METEOR

Postprzez zielony110 » 22 mar 2013, 12:38

odpowiedz z Mazda UK

Hi Bart

It is correct that we are currently holding certain Mazda6 from delivery but this is not associated with the i-Eloop. It is a quality issue identified in a routine technical check. As customer satisfaction is our priority we have delayed delivery of certain Mazda6 models to ensure we deliver cars that meet our stringent quality standards and deliveries will commence once Mazda Corporation is happy the quality issue has been resolved.

Kind Regards.

Mazda UK
Forumowicz

Od: 5 mar 2011, 20:20
Auto: Inne

Postprzez duo1 » 22 mar 2013, 12:58

zielony110 napisał(a):Mazda UK pisze: ...As customer satisfaction is our priority...

Jeśli dla nich zadowolenie klienta jest najważniejsze to może niech obniżą ceną tak o 10 tys., gwarantuję, że wszyscy będą zadowoleni. A tak poważnie moim zdaniem usterka jest na tyle poważna, że zagraża życiu inaczej nie narażaliby się na straty i finansowe i w prestiżu, kilka procesów pozbawiłoby ich dużej części zysku ze sprzedaży.
Początkujący

Od: 14 lut 2013, 18:45

Postprzez discus » 22 mar 2013, 13:02

To nam wszystko wyjaśnia <jupi> . Te mazdy z kierownicami po prawej stronie przypłyneły do nas, a te z kierownicami po lewej stronie dopłyneły do Anglii <diabełek>
Forumowicz

Od: 11 mar 2013, 12:26

Postprzez bigboy177 » 22 mar 2013, 13:36

zielony110 napisał(a):odpowiedz z Mazda UK

Hi Bart

It is correct that we are currently holding certain Mazda6 from delivery but this is not associated with the i-Eloop. It is a quality issue identified in a routine technical check. As customer satisfaction is our priority we have delayed delivery of certain Mazda6 models to ensure we deliver cars that meet our stringent quality standards and deliveries will commence once Mazda Corporation is happy the quality issue has been resolved.

Kind Regards.

Mazda UK

Marketingowo-PRowy BS :P
MiastoGier.pl – Moja Praca :D
Forumowicz

Od: 11 sty 2012, 22:17
Auto: Mazda 3 2011 1.6 MZR
Aluminium Metalic
MOMO Corse