Wymiana foteli w Skayenrgy na fotele z elektryczną regulacją położenia
Strona 1 z 1
Czy mogę zamienić fotele w Skayenergy czyli z podgrzewaniem ale bez elektrycznej regulacji na fotele ze Skaypassion czyli z elektryczną regulacją i poszyciem ze skóry. Czy ktoś przerabiał już ten temat. Jakie problemy mogą wystąpić. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Niestety kupiłem już fotele na zamianę
W 3 BM jest to do zrobienia. W 6 GJ zapewne będzie podobnie. Szczegóły TUTAJ
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Czesc.chciqlbym sie podlaczyc do watku.planuje wymiane foteli i kanapy na wersje w skorze z elektryka i wentylacja od skypassion.posiadam skyenergy.czy bedzie problem z montazem i podlaczeniem elektryki?czy mozntaz mozna wykonac samemu czy lepiej zlecic?czy fotele i kanapa po takim monTazu zachowuja sie podobnie jak po montazu fabrycznym?Moze ktos z szanownego kolezenstwa juz to przerabial?zastanawiam sie nad czym takim:
http://allegro.pl/show_item.php?item=6071218942
http://allegro.pl/show_item.php?item=6136632634
Czy boczki tez mozna samemu wymienic czy potrzeba tapicerskich zdolnosci jednak?

Czy boczki tez mozna samemu wymienic czy potrzeba tapicerskich zdolnosci jednak?
- Od: 10 maja 2016, 09:40
- Auto: MAZDA 3 2,0, 120 KM, 2016
Jak patrzyłem na allegro, to w zasadzie całe auto można sobie złożyć. Istny raj, w UK gdzie tych aut jest znacznie więcej bieda aż piszczy w tym temacie. A jak już coś jest to ceny zabijają
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Najlepsze jest to ze jeden fotel w mazdzie w skorze z elektryka to 9000 netto:–) na zamowienie:–)
Proste panowie. Polscy handlarze i nie tylko królują na aukcjach samochodów powypadkowych. Koszt takiego samochodu czasem jest śmieszny. Kupują rozbierają i sprzedają. Nie ma też wątpliwości że cześć tych części pochodzi z kradzionych aut. Żeby samemu nie wspierać procederu lepiej sprawdzić przedsiębiorce który takowe sprzedaje. Najczęściej nowe konta na Allegro to paserzy.
Wszytko pasuje Plug&Play, powinieneś dać rade samemu. Warto zaopatrzyć się w narzędzia do zdejmowania plastików. U Chińczyków na Aliexpres około 2-6 dolców. Przed demontażem odłączyć koniecznie akumulator.DawidJapan38 napisał(a):Czy boczki tez mozna samemu wymienic czy potrzeba tapicerskich zdolnosci jednak?
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
To ze pasuja fotele i boczki to nie mam watpliwosci..bardziej mnie martwi fakt ze stare fotele byly manualne a te sa elektryczne...i czy nie trzeba bedzie przerabiac instalacji i ingerowac w oprogramowanie samochodu.elektryk w Mazdzie na Gorczewskiej sam nie wiedzial
Elektryka powinna być, schyl się pod fotel i ja zobaczysz 
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Koledzy nawiązuje do wcześniejszych zapytań odnośnie wymiany skórzanych elektrycznych foteli (z wersji skypasion) do auta z materiałową tapicerką i bez elektryki (wersja skyenergy). Mazda 6 GJ
W wersji skyenergy nie ma wiązek okablowania do sterowania elektryką foteli, aby podłączyć "plug and play"
Udało mi się ustalić, że za sterowanie elektryką odpowiadają dwie białe kostki:
– W fotelu pasażera jest 2-pinowa, wystarczy podać zasilanie 12V i sterowanie już działa.
– W fotelu kierowcy jest problem, fotel jest z pamięcią i biała kostka jest 5-pinowa czy orientuje się
ktoś lub dysponuje schematem w jaki sposób to podłączyć?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
W wersji skyenergy nie ma wiązek okablowania do sterowania elektryką foteli, aby podłączyć "plug and play"
Udało mi się ustalić, że za sterowanie elektryką odpowiadają dwie białe kostki:
– W fotelu pasażera jest 2-pinowa, wystarczy podać zasilanie 12V i sterowanie już działa.
– W fotelu kierowcy jest problem, fotel jest z pamięcią i biała kostka jest 5-pinowa czy orientuje się
ktoś lub dysponuje schematem w jaki sposób to podłączyć?
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
-
tomekk1
czy po liftowe fotele można zaadaptować do wersji z przed liftu chodzi o kostki podłączeniowe czy jest mozliwe ich przerobienie do wersji przed liftem i czy poduszki z przed liftu beda pasowac kupiłem fotele koles zapewniał ze beda pasowac okazuje sie ze sat to poliftowe czyli mniejsze kostki mało tego przed sprzedaza wyciagnął poduszki i teraz mam problem czy poduchy tez z przed lifta beda mogły pasowac do tych
Strona 1 z 1