szwagier44 napisał(a): Osobiście do szumu się przyzwyczaiłem i mi nie przeszkadza

moze facelift to za pare lat zrobi
Dopisano 2 wrz 2013, 13:36:
[quote="Leszkowy"]
1. Zdecydować się na inna markę.
quote]
no wlasne to nejest takie proste

www.mazdaspeed.pl
szwagier44 napisał(a): Osobiście do szumu się przyzwyczaiłem i mi nie przeszkadza
koliber1960 napisał(a):AUTKO REWELACYJNE,NIE JEDZIE-PŁYNIE.CICHE,OSZCZĘDNE A JAK WYGLĄDA-CUDO. NAPRAWDĘ DUŻA RADOŚĆ Z JAZDY.
Leszkowy napisał(a):Tak, ten typ tak ma![]()
Mazda odchudziła co mogła i m.in. ucierpiało na tym wyciszenie drzwi. Zmień sobie poziom basów w ustawieniach AUDIO i jest troszkę lepiej ale na miejscu firmy Bosse troszkę bym się wstydził sygnując to swoją marką. Ponoć jak na własną ręke poprawi się wyciszenie auta to Bosse w GJ nabiera zupełnie innego wymiaru
.
OLP napisał(a):Leszkowy napisał(a):Tak, ten typ tak ma![]()
Mazda odchudziła co mogła i m.in. ucierpiało na tym wyciszenie drzwi. Zmień sobie poziom basów w ustawieniach AUDIO i jest troszkę lepiej ale na miejscu firmy Bosse troszkę bym się wstydził sygnując to swoją marką. Ponoć jak na własną ręke poprawi się wyciszenie auta to Bosse w GJ nabiera zupełnie innego wymiaru
.
No chyba żartujesz. Mając takie głośniki i wzmacniacz będę ograniczał się?
Ja już byłem w ASO na wyciszenie drzwi. Udało mi się sposób na 100% odtworzenie "problemu".
Na telefonie z androidem zainstalowałem aplikację SoundForm
Następnie podłączyłem go po BT i przeleciałem częstotliwości zarówno prawe jak i lewe drzwi wpadały w rezonans w zakresie 60..90 Hz co ciekawe – objawia się to przy stosunkowo niskiej głośności ( poniżej 20) Co ciekawe u mnie drzwi wpadały w rezonans przy wyłączonym radiu – wystarczało przyspieszać i miedzy obrotami 1800 do ok 2200 pojawiało się identyczne brzęczenie .Przeliczając obroty na Hz okazuje się że wypada to w ww zakresie częstotliwości.
Sam bym sobie drzwi wyciszył ale nie chce utracić gwarancję. po ostatniej wizycie się poprawiało ale czasami jeszcze coś zabrzeczy... Będę się musiał jeszcze raz wybrać na poprawki.
Przy okazji zauważyłem że jak podłączę telefon kablem analogowym to w głośnikach słychać straszne zakłócenia – zdaje się że przetwornica iloopa strasznie sieje – próbował ktoś podłączać coś przez AUXin?
rob14 napisał(a):To bardzo ciekawe co tu piszesz, mam wiec dodatkowe pytania:
1.W jakiej kwocie zamknelo sie wyciszenie 4 drzwi i ile czasu na to potzrebowali.
2. Czy Twoim zdaniem kazde ASO musi podjac sie tej uslugi?
venom200 napisał(a):Tak ale az tak bardzo źle to chyba nie może być, bo nie dawali by 4 letniej gwarancji na samochody
escorpion napisał(a):Jeśli nowa poprawiona wersja nie będzie lepiej wyciszona i w przyszłym roku nie pojawi się nic ciekawszego innych marek, to kupię szóstkę, ale od razu zlecę wykonanie profesjonalnego wyciszenia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6