Wtyczka/złączka obok zbiorniczka wyrównawczego chłodnicy

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez JohnnyB » 28 kwi 2010, 20:30

Witam,
Dziś po raz pierwszy jak sprawdzałem poziom oleju zajrzałem mocniej i na lewo od zbiorniczka (stojąc przodem do auta – czyli po stronie pasażera) do plastiku "pasa przedniego" zamocowana jest wtyczka od której odchodzą przewody i giną w pęku przewodów obok chłodnicy, wtyczka jest koloru szarego i wygląd identycznie jak ta na wiatraku chłodnicy, sprawdziłem jest to samo gniazdo a w pobliżu nie znalazłem żadnego wypiętego przewodu.
Może ktoś wie od czego jest to gniazdo ??

Dzięki za info,
mam foto gdzieś na aparacie jak coś mogę dorzucić ale chyba wiecie o co chodzi :–)
Pozdrawiam,
Marcin,
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez daniel2505 » 28 kwi 2010, 20:54

Do czego jest nie wiem ale u mnie też ta wtyczka poniewiera się koło zbiorniczka. Może to wtyczka od kontrolki płynu do spryskiwaczy ???
Mazda 6 z pewnością jest najprzystojniejszym, a byc może i najlepiej prowadzącym się czterodrzwiowym sedanem klasy średniej dostępnym na rynku...
Jeremy Clarkson "Nie zatrzymasz mnie"

Obrazek
Forumowicz

Od: 24 lip 2009, 07:58
Auto: Mazda 6 2.0 CITD 121KM+AMH BOX

Postprzez MI$ » 28 kwi 2010, 23:09

Od oryginalnnego alarmu a dokladnie od czujnika otwarcia maski.
Najprostszym sposobem rozpoznania czy jest oryginalny mazdowski alarm to 3 zamiast 2 guzikow na pilocie.

A czujnik plynu spryskiwaczy jest w zbiorniczku, bo przeciez tam mozna sprawdzic czy plyn jest czy sie konczy ;)
Obrazek
Forumowicz

Od: 16 sie 2009, 20:52
Auto: Jest:
6 GH gorzka czekolada
Była:
6 GH 2,2 D
6 GY 2,0 D
6 GY 2,3 Pb