Serwis Mazdy odmawia wymiany oleju w skrzyni automat.
Strona 1 z 1
Bardzo dziwna sprawa. Kilka dni temu udałem się do serwisu Mazdy w G.... Oczywiście z nr VIN; po długm szukaniu /pewnie ok. pół godziny/ w komputerze dowiedziałem się, że serwis nie wymieni mi oleju. Dowiedziałem się, że mam jakąś dziwną skrzynie biegów i nie mają specyfikacji co i jak z nią robić. Zaznaczam wyraźnie – NIE JEST to wersja amerykańska. Samochód kupiony w salonie w Niemczech w 1999r. Skrzynia 4 biegowa, Może ktoś doradzi co robić, chciałem to zrobić porządnie w serwisie a tu taka niemiła niespodzianka... Czyżby serwisu w Polsce nie miały dostępu do wszystkich specyfikacji naprawy? Nie opisałem dokładnie jaki to serwis i w jakim mieście ale jak będzie trzeba to chętnie napiszę. Dodam jeszcze, żę ze skrzynią nie dzieje się nic złego, po prostu postanowiłem wymienić olej i filtr(?) jeśli trzeba, auto ma przejechane niecałe 200tys km. (u mnie 10tys.) i nie wiem czy kiedykolwiek olej był wymieniany – proszę o radę
Ostatnio edytowano 8 gru 2010, 19:31 przez tomek007leba, łącznie edytowano 1 raz
-
tomek007leba
z tego co wiem od Jaksy oni się automatami nie zajmują, polecają w tym zakresie AZ Auto w Warszawie http://www.azauto.pl/
- Od: 8 lut 2010, 16:04
- Auto: M6 GY, 2.0 benzyna automat 2003
Masz całkiem normalną, zwyczajną skrzynię AT.
I przeczytaj wątki na ten temat, po co po raz kolejny to wałkować.
Po wymianie oleju-płynu u kolegi w Audi A6 – serwis – samochód przejechał 500 km i skrzynia padła. Oni chyba nie wiedzą jak się to robi
?
I przeczytaj wątki na ten temat, po co po raz kolejny to wałkować.
Po wymianie oleju-płynu u kolegi w Audi A6 – serwis – samochód przejechał 500 km i skrzynia padła. Oni chyba nie wiedzą jak się to robi
Strona 1 z 1