Problem z odpaleniem po wymianie pompy wtryskowej

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez damianjanek » 22 mar 2015, 13:40

Powitac. Moje autko to MAzda 6 2007r 2,0l diesel 143KM oznaczenie silnika RF-7J. Moj problem to po wymianie pompy wtryskowej auto nie chce odpalic. Wszystko jest podlaczone odpowiednio ustawione tak jak na starej pompie. Teraz co dziwne przynajmniej dla mnie odpala na plaku i po odpaleniu chodzi równo ładnie przez jakąś może minute i nagle samo gaśnie i znowu nie można odpalić i tak w kółko. Powiedzcie mi co to może być. A no i na poprzedniej pompie działało wszystko tylko słyszalem w niej jakiś tam odgłos nie pokojący który okazało się ze po wymianie na tą druga i odpaleniu na plaku nadal jest ten odgłos wiec to nie pompa wtryskowa no ale to już inna sprawa chciałbym po prostu by z powrotem auto normalnie odpalało i jeździło heh Nie wiem coś slyszałem o odpowietrzeniu ale zbytnio nie wiem jak to zrobić. Pomóżcie
damianjanek

Postprzez smile » 22 mar 2015, 13:55

Poszukaj tematu o wymianie podkładek pod wtryskami, tam masz na pewno o procedurze odpowietrzenia.
Forumowicz

Od: 16 lip 2011, 13:38
Auto: M5 CR
M6 GY

Było:
323F BJ RF2A