Osłona przy zbiorniku paliwa

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez rumun1990 » 21 maja 2013, 16:58

Witam,
co to jest za osłona przed zbiornikiem paliwa (bliżej kierowcy) przy lewym tylnym kole ?
Podejrzewałem że to osłona pod silnikiem mi hałasuje, a dziś zauważyłem że ta plastikowa osłona przed zbiornikiem paliwa odstaję od podwozia i to ona zapewne hałasuje przy prędkości powyżej 90km/h...
Mam na niej śrubę m6 oraz wystająca z podwozia śrubę i na niej nakrętkę m6 i chyba brakuje mi jednej śruby od strony układu wydechowego (środka podwozia), tyle że jest pod nią jeszcze jedna osłona już jakaś blaszana i wydaje mi się że śruba powinna przez te dwie osłony przejść i wkręcić się do podwozia.. Czy dobrze mi się wydaje ?
Niestety nie mam dobrych warunków do pracy pod autem –> wczołgałem się tam.

foto znalezione na allegro:
Obrazek

Edit/
Pożyczyłem od sąsiada drugi lewarek i jak się okazało zerwana śruba jest tam gdzie powinna trzymać osłonę plastikowa z tą blaszaną... Tymczasowo je złapie na opaskę zaciskową czy jakby dalej hałasowało to można tymczasowo jeździć bez tej osłony ?
Forumowicz

Od: 29 mar 2013, 20:16
Auto: Mazda 6, 2.0 Benzyna 2003.