Dziwne dźwięki przy 1tys obrotach

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez silvestro » 17 mar 2013, 22:35

Witam,
Jest to moj pierwszy watek wiec prosze o wyrozumialosc. Od dzis zauwazylem w mojej mazdzie cos bardzo niepokojacego. Otuz na niskich obrotach tj 1tys dochodza dziwne metaliczne dzwieki. Poczatkowo odglos ten wydawal mi sie podobny do szurania opony o snieg jednak gdy snieg sie roztopil i zaczalem nasluchiwac to odglos byl taki sam. Dodam tylko ze na jalowym biegu rowniez przy 1tys obrotach dzwiek jest do uslyszenia ale w mniejszym stopniu niz kiedy auto sie porusza. Dzwiek ten jest bardzo glosny. Prosze o pomoc.
silvestro

Postprzez misiek89 » 18 mar 2013, 00:54

Zlokalizuj skąd dokładnie dobiegają te dźwięki, jak z silnika to czy z dołu czy góry analogicznie z resztą gratów pod maską sprawdzisz i będzie wiadomo :)
Forumowicz

Od: 27 sty 2012, 22:30
Auto: A4 1,8tQ

Postprzez Pawciu » 18 mar 2013, 09:47

Zerknął bym na mocowania tłumika ,zwłaszcza w okolicach kata ,miałem podobne ale po dokręceniu jednej ze śrub dalej cieszyłem się ciszą ( noo może prócz zawiechy hahaha )
Pawciu

PostTen post został usunięty przez j.a.s.i.e.k. 24 wrz 2014, 19:05.
Powód: pomyłka posta