Witam Szanownych Kolegów,
Postanowiłem podnieść swoją mazdę (oryginalnie miałem obniżone zawieszenie).
Zakupiłem korzystnie na allegro sprężyny na tył i kompletne mcphersony na przód.
Po wymianie autko ładnie się "podniosło" i przestało "haczyć" na naszych pięknych drogach.
Niestety pojawiły się stuki z przodu po prawej stronie podczas jazdy po nierównosciach.
Zleciłem mechanikowi podmianę łożyska/poduszki mcphersona z zestawu obniżającego.
Stuki ustały.
Cała jazda zaczęła się po ustawieniu geometrii.
Jakiś tydzień po tym zaczęły się ponownie stuki z przodu z prawej strony (ale tylko na nierównościah) a na domiar złego przy prędkości ok 90-100 km/h drgania jakby przodu samochodu.
Martwi mnie to strasznie bo za tydzień mam jechać z dzieciakiem na ferie i nie chcę mieć jakichś przykrych niespodzianek po drodze.
Proszę o poradę czy przyczyną tego może być znów łożysko mcphersona, wadliwy/zużyty amortyzator czy zła regulacja geometrii? A może jeszcze coś innego.
Z góry dzięki za pomoc.
Drgania po wymianie mcpherson 'ów i ustawieniu geometrii
Strona 1 z 1
wszystko moze miec wplyw, ale w pierwszej lini szukal bym problemu w montazu sprezyn itp..
w sumie zrobienie zbieznosci powinno uwidocznic czy jakies parametry sa poza normami fabr...
pozdr.E
w sumie zrobienie zbieznosci powinno uwidocznic czy jakies parametry sa poza normami fabr...
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Takko napisał(a):...bo pan mechanik stwierdził, że tył jest OK no i śruby się mogą też zerwać.
to oznacza że była ona do poprawki, ale no miał obawy co do bezproblemowego zakończenia tej operacji...
ale to jest moje zdanie i mogę się tu mylić, absolutnie. pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Sprawdź czy kontry są dobrze skręcone przy drążkach kierowniczych.
Ja miałem luźną kontrę z tyłu i podobnie mi stukało.
pzdr
Ja miałem luźną kontrę z tyłu i podobnie mi stukało.
pzdr
-
mscorp
Strona 1 z 1